Plante binefacatoare, aducatoare de noroc

 

Pachira aquatica

 Se spune pe drept cuvant ca omul sfinteste locul, caci fiecare dintre noi, aducem un suflu nou spatiului in care traim si lucram, ne punem amprenta intr-un fel sau altul asupra locurilor in care ne petrecem o parte importanta din viata noastra.

Cum locuinta, caminul, este acel spatiu in care petrecem cel mai mult timp, cu siguranta ca asupra ei, a locuintei ne vom indrepta atentia cel mai mult, atunci cand vine vorba de amenajare. O vom aranja pe cat posibil, dupa anumite reguli de estetica si confort.

Iubitorii de plante si flori, isi vor aduce aproape si cateva plante, care vor da un strop de culoare si de caldura caminului propriu. Daca pe unele le alegem in functie de florile pe care le produc, mizand pe coloritul deosebit sau pe parfumul delicat al acestora, in functie de eleganta si exotismul frunzisului, pe altele insa le vom alege doar pentru ca prezenta lor semnifica ceva aparte si pentru ca aduc noroc si bunastare.

Cea mai recunoscuta planta ca fiind norocoasa pentru locul in care este expusa, este desigur Bambusul norocos, a carui denumire stiintifica este Dracaena sanderiana. Nu este pretentios ca ingrijire, un simplu vas cu apa proaspata ii este mai mult decat suficient. Amplasarea lui in spatii luminoase, cu o aerisire buna si schimbarea periodica a apei il va mentine frumos si verde, aspect care simbolizeaza si starea norocului de care va veti bucura in prezenta lui.

Un ghiveci mic cu Trifoi (Oxalis) pe pervazul sufrageriei sau al bucatariei va va aduce noroc la bani. Nu uitati sa-l udati periodic, caci e foarte setos, iar uscaciunea la nivelul radacinilor il face sa intre in repaus.

In cazul in care detineti o gradina in fata casei, un Ienupar (Juniperus communis) plantat la intrare va va proteja de hoti si accidente casnice. Tolereaza cam orice fel de substrat, cu conditia sa nu fie mocirlos si mereu imbibat cu apa.

Pachira aquatica nu este doar un pomisor extrem de elegant si decorativ pentru spatiul de locuit, ci este renumit ca si aducator de noroc la bani. Lumina si caldura sunt conditiile de cultura cele mai importante, dar sa va amintiti ca nu suporta aerul foarte uscat.

Tot pentru noroc si prosperitate sunt recunoscute si florile de Iasomie (Jasmin). Asadar, ingrijiti cum se cuvinte o astfel de planta pentru a va bucura si de florile ei, dar si de norocul pe care acesta il va atrage pentru dumneavoastra.

Galbenelele (Calendula officinalis) sunt poate florile cu cele mai multe efecte benefice. Cel putin asa spun traditiile vechi romanesti. Florile proaspete de galbene vor atrage succesul si inspiratia in tot ce faceti. Cateva flori de galbenele presarate in apa din cada sau asezate sub perna sau patul in care dormiti vor face ca munca voastra sa fie incununata cu succes si rezultate deosebite, vor atrage stima si respectul celor din jur si va vor inzestra cu multa intuitie si clarviziune.

Plantarea unui Stejar (Quercus robur) va mari sansele unui trai indestulat si plin de succes.

Indiferent ce planta indragiti si de ce anume doriti sa va bucurati in viata, aveti grija ca mereu acestea sa fie bine ingrijite, proaspete si sanatoase, la fel cum doriti sa fie si bunastarea si norocul adus de ele.

GradinaMea.ro/V.S.

Articole asemănătoare

 • Plantarea bulbilor in Luna lui Florar

  Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.

 • Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie

  Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.

 • Trifoiul cu patru foi, cel mai cunoscut simbol pentru noroc

  Trifoiul cu patru foi este unul dintre cele mai cunoscute simboluri aducatoare de noroc din lume. Povestea a inceput cu secole in urma la stramosii irlandezilor, si a patruns cu vremea in celelalte culturi din Europa.

 • Poate fi inlaturat mirosul de usturoi?

  Se spune ca usturoiul se numara printre cele mai valoroase plante din punct de vedere nutritional. Insa pentru a beneficia de calitatile sale trebuie integrat frecvent in alimentatie, in stare proaspata, iar acest lucru pare

 • Cultivarea legumelor de toamna, foarte avantajoasa!

  Dupa o vara in care fructele si legumele ne-au desfatat cu gustul lor, toamna este vazuta rareori ca aducatoare de belsug.


Warning: fopen(cache/1268e15e8b696e058af634c410d97ae8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139