Duc de Brabant

O varietate eleganta a trandafirului chinezesc, "Duc de Brabant" este un arbust de inaltime medie cu efect decorativ deosebit, longeviv si robust, rezistent atat la variatiile de temperatura cat si la boli si daunatori. Tufisurile de hibiscus "Duc de Brabant" vor fi mari, rotunjite, cu profil plin si viguros alcatuit din ramurile lungi, elastice, verticale. Cu un frunzis des si de un verde puternic (frunzele sunt lobate si ovale) si nenumarate flori de un roz intens, aprins - poate prezenta mici variatii de nuanta - este un arbust relativ usor de plantat si ingrijit, acopera suprafete destul de mari in gradina si va veti bucura de el mai multi ani. 
 
Este un soi care se adapteaza destul de usor oricarui sol, fiind des intalnit in gradinile din tara noastra, fiind indicat atat gradinarilor cu experienta cat si incepatorilor. Prefera insa un sol destul de fertil, se recomanda ingrasaminte si mai ales in primele zile dupa ce a fost plantat trebuie udat abundent daca vrem ca mai tarziu tufa sa fie mare, rezistenta la frig si arsita si plina de flori. Interesant este ca "Duc de Brabant" poate fi plantat in gradina, afara (desi se recomanda ca in perioadele de ger sa fie acoperit) sau intr-un ghiveci mare, care sa ii permita sa creasca in voie. Indiferent de locul ales efectul decorativ este deosebit si din fericire acest trandafir chinezesc infloreste an dupa an pentru multa vreme.

Foto: havlis.cz

Articole asemănătoare

 • Avantajele folosirii uleiului de susan

  Din motive demne de inteles, uleiul de susan a ramas doar apanajul bucatariei traditionale asiatice. In ciuda acestui lucru, nici rafturile magazinelor din Romania nu duc lipsa de acest produs, cunoscut fiind ca reprezinta o caramida temeinica la baza stilului sanatos de viata.

 • Sarbatori de iarna, plante si traditii strabune

  Din 6 decembrie pana pe 6 ianuarie, adica de la Sfantul Nicolae pana la Boboteaza, crestinatatea parcurge cea mai importanta si bogata perioada in materie de credinte, traditii si obiceiuri. Din punct de vedere religios, apogeul este atins in ziua Nasterii Domnului iar din perspectiva civila, in noaptea de la cumpana dintre ani.

 • Ce deosebeste vegetarianismul de veganism?

  Stiinta alimentatiei, Nutritia, utilizeaza o terminologie simpla dar care nu este lipsita de subtilitati. Deseori persistam in conceptii eronate, asa cum se intampla cand socotim de pilda vegetarianismul echivalentul veganismului.

 • Crizanteme, trandafiri si hortensii – o adevarata sarbatoare de toamna

  Florile sunt simbolul vietii, a bucuriei de a trai, a frumusetii si a gingasiei. De aceea aceastea nu trebuie sa lipseasca din casele noastre

 • Minuturi. Pasta de ton cu avocado

  O reteta rapida este adecvata celor care sunt pe fuga sau duc o viata agitata. Va propunem sa preparati pasta de ton cu avocado.


Warning: fopen(cache/dc890adcd1cb2bd3ab5f5c6f0be1cf21) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139