FORSYTHIA

 ForsythiaForsythia

Familia: Oleaceae
Aspect: Arbust
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Cuprinde 5-7 specii, arbusti cu frunze cazatoare de diferite forme si dimensiuni. Au frunze opuse, simple si flori galbene, care se desfac inainte de aparitia frunzelor.

Cultivare: usoara. Speciile de Forsythia se adapteaza la orice fel de teren. Ajustarea trebuie efectuata dupa perioada de inflorire, florile aparand primavara pe ramurile crescute in anul precedent. O data la 3-4 ani se taie ramurile mai slabe. Udarea se face de fiecare data cand terenul o cere, iar ingrasamintele se vor administra la inceputul primaverii. Pe masura ce zilele se scurteaza se raresc udarile.

Reproducere: Se realizeaza mai ales prin butasi . Se ia un butas lemnos (pentru plantare in timpul iernii) sau unul semilemnos (primavara sau vara). Se inmulteste prin ingroparea butasilor.

Pericole: Acste specii pot fi atacate de o ciuperca din genul Phomopsis, care priovoaca negi pe tulpina si pe ramuri. In acest caz trebuie taiate si arse partile afectate. Ciupercile Alternaria si Phyllosticta provoaca pete si puncte pe frunze, care se combat prin folosirea unor fungicide pe baza de cupru sau dithiocarbamat. Aceste plante mai pot fi atacate si de unele hemiptere din genurile Lygus si Poecilcapsus, care provoaca aparitia unor pete maro-inchis. Acestea se combat cu insecticide pe baza de malathion.

Specii si soiuri: Forsytia suspensa, Forsytia viridissima, Forsytia x intermedia. 
 

Articole asemănătoare

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Arbusti de primavara si florile acestora

  Primavara, inafara de zile insorite avem parte si de frumusetea florilor ce an de an ne lumineaza gradinile si chipurile.

 • Pentru romantici ...solutii amenajari gradini

  Intrebata zilele trecute de o cunostinta, proaspat detinatoare a unei case cu gradina, ce ar fi bine sa planteze - tufe pline de flori divers colorate sau arbusti permanent verzi - m-am gasit in imposibilitatea unui raspuns hotarat.

 • Gutui japonez - pata de culoare si buna dispozitie

  Iubeste locurile insorite, avand nevoie de lumina intensa cu un minim de 4-5 ore de soare pe zi pentru a inflori. O dispunere a acestei tufe in zone umbroase, va diminua mult numarul si calitatea florilor.

 • Luna aprilie in gradina noastra de apartament

  Daca nu ati inceput deja sa va reamenajati balcoanele si terasele, trebuie sa stiti ca e timpul sa o faceti. Florariile de pretutindeni si raioanele cu specific de gradina din marile marketuri ofera acum o gama variata de plante cu flori.


Warning: fopen(cache/27d7d5241d6068d0dfa0a5c208a21ab3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139