Farmecul si istoria gradinilor de iarna

In secolul XVI au intrat in spatiul european o sumedenie de plante din regiuni tropicale si exotice. Clima de pe “Batranul Continent” nu a corespuns totusi necesitatilor acestor flori pline de farmec si cu un flair aparte. Portocalii insa si celalalte citrice erau foarte indragite la vremea aceea, insa greu de cultivat, deoarece acestea iubesc soarele si caldura.

Pentru a le crea cele mai bune conditii, crescatorii au recurs la ferestrele mari care permiteau patrunderea razelor de soare. Gradinile de vara se regaseau in special la palate si in curtile boieresti si serveau si ca loc de relaxare si deconectare totala. Gradinile de iarna erau ornate in spacial cu accesorii pompoase.

In secolul XIX a inceput sa creasca din ce in ce mai mult productia si oferta “caselor de vis” pentru plantele exotice, iar stilul acestora sa fie diversificat si pe gustul tuturor.

Gradina de iarna inlocuieste astazi, de multe ori, camera de zi. Aici avem posibilitatea de a ne relaxa pe un sezlong confortabil si de a fi mai aproape de natura.


Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/83f3c1176183c4eb4a9176df98b34063) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139