Fasolea Pinto

 

 Fasolea Pinto poarta aceasta denumire din cauza petelor sale caracteristice. Desi este inrudita cu boabele de fasole obisnuita, fasolea Pinto are boabe cu un gust mai puternic.

Acestea sunt originare din Mexic si sunt utilizate in multe din retetele bucatariei mexicane.

Fasolea Pinto poate fi utilizata la prepararea unor diverse mancaruri. Aceasta poate fi servita sub forma de piure, in supe sau sosuri.

Aceasta leguminoasa contine un numar mare de carbohidrati, dar si multe vitamine si minerale. Boabele Pinto sunt o sursa buna de fibre alimentare, care aduc o multime de beneficii sanatatii organismului nostru. Fibrele ajuta la protejarea impotriva tulburarilor digestive si a bolilor.

Intr-un studiu clinic privitor la dieta, s-a dovedit ca o alimentatie bogata in fasole Pinto poate ajuta pacientii cu diabet zaharat de tipurile 1 si 2, intrucat aceasta are capacitatea de a diminua aportul zilnic de insulina, necesar pentru pacientii care sufera de aceasta afectiune.

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa mancam fasole verde

    O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.

  • Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde

    O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.

  • Fasolea galbena Berggold

    Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata.

  • Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta

    Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.


Warning: fopen(cache/7dd16463d53d98399d7c49cc9c3403a6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139