Femeile care urmeaza o dieta occidentala, predispuse depresiei

- Potrivit celor mai recente studii publicate de Universitatea din Melbourne in Jurnalul American de Psihiatrie femeile care nu au o alimentatie sanatoasa si urmeaza o dieta occidentala sunt predispuse depresiei si schimbarilor de dispozitie.

Dieta occidentala este caracterizata de consumul mancarurilor nesanatoase, catalogate de cele mai multe ori drept junk-food.

La studiile specialistilor de la Universitatea din Melbourne au participat 925 de femei cu varste cuprinste intre 20 si 93 de ani, iar perioada de testare s-a intins pe parcursul a zece ani.

Comparand rezultatele obtinute in functie de dieta urmata de fiecare persoana s-a descoperit ca femeile care consumau frecvent paine alba, hamburgeri, pizza, chipsuri, sucuri, bere si alimente cu un continut bogat de zahar au cu pana la 50% mai multe sanse sa sufere de depresie si anxietate, comparativ cu femeile care au urmat o dieta clasificata de cercetatori drept australiana.

Persoanele care au consumat alimentele specifice dietei mentionate, multe legume, fructe, carne de vita, miel si produse din cereale integrale s-a descoperit ca au cu pana la 30% mai putine sanse sa sufere de depresie.

Rezultatele au ramas la fel de relevante si dupa ce in cadrul evaluarii finale au mai fost introduse in grila testelor si factori de diferentiere precum educatia, varsta, statutul social, greutatea, activitatea fizica sai consumul de alcool si tutun.

In legatura cu studiul efectuat, cercetatoarea Felice Jacka a subliniat ca nu exista o dieta perfecta, iar rezultatele obtinute nu fac decat sa evidentieze ca un stil sanatos de viata ne poate ajuta sa evitam problemele legate de depresie si alte afectiuni psihice considerate specifice secolului XX.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/ac03d0e6934a170a289fa7b58c3464b9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139