Ficus benjamina

Ficus benjaminaPlanta ornamentala prin frunze.
Denumire stiintifica: Ficus benjamina
Familia: Moraceae
Origine: India
Dimensiuni: 4-5 metri, in functie de conditii si de spatiu
Conditii: sol usor, afanat, umed; se uda des, are nevoiede umiditate ridicata; lumina corespunzatoare

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Smochinele, sursa de calciu, magneziu, potasiu si fier

  Smochinele cresc pe copacul numit Ficus carica si sunt native din Orientul Mijlociu. In prezent la capitolul productie locul trei in lume este ocupat de California, dupa Turcia si Grecia.

 • Ficus - planta decorativa in apartamente

  Pentru ficus taierea lastarilor sau ramurilor se realizeaza de obicei primavara, in lunile martie-aprilie

 • Totul despre bonsai

  Orice planta poate deveni un bonsai, daca poate lua o forma mai mica decat cea normala si daca poate rezista ani intregi plantata in ghiveci; chiar si ierburile pot lua forma aceasta.

 • Ficus

  Denumire populara: arborele de cauciuc. Familia: Moraceae. Origine: Asia tropicala. Genul ficus cuprinde plante extrem de diferite, de la arbori care depasesc 30 m inaltime in tarile lor de origine, pana la specii pitice...


Warning: fopen(cache/eb93f91acd8e0cac268b97a686cd569e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139