Ficus elastica

Denumire stiintifica
Ficus elastica

Denumire populara
Arborele de cauciuc

Specii si varietati
Varietati: Decora (cu soiul Black Prince), Rubra, Schrijvereana, Tricolor

Planta are o tulpina verticala, care ramifica slab. Cresterea in inaltime si ramificarea se directioneaza prin taiere. Frunza, protejata de o bractee roz, are limbul de forma oval-eliptica, pielos, de culoare verde inchis, stralucitor.

Ingrijire
Udarea se face cu apa la temperatura camerei, pe cat posibil, dimineata. Iarna se uda foarte putin. Desi consuma foarte multa apa, este necesar ca, intre 2 udari, pamantul sa fie lasat sa se usuce la suprafata. Excesul de apa este daunator si conduce la caderea frunzelor. Speciile agatatoare se uda des, iar aerisirea lor se face cu generozitate. Exigentele plantei fata de lumina difera in functie de specie, cele arboricole au nevoie de lumina multa. Fertilizarea se face cu must de balegar sau cu ingrasaminte minerale si se aplica numai primavara, de 1-2 ori pe luna. Transplantarea se realizeaza primavara, la interval de 2 ani, pana cand planta este destul de mare, dupa care se evita pe cat posibil aceasta operatiune. Corectarea inaltimii si stimularea ramificatiei se fac prin taieri executate in luna martie.

Articole asemănătoare

 • Plantele decorative de interior si sanatatea

  Cercetari stiintifice asupra plantelor si substantelor toxice au demonstrat capacitatea unor plante de a micsora efectul toxic al unor substante prezente adesea in interiorul locuintelor si in mediile industriale. Studiul a fost facut in SUA de catre Asociatia ALCA - Associated Landscape Contractors of America.

 • Ficus - planta decorativa in apartamente

  Pentru ficus taierea lastarilor sau ramurilor se realizeaza de obicei primavara, in lunile martie-aprilie

 • Decor cu plante pentru intreaga casa

  Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

 • Cele mai bune 5 plante cu frunzis in Feng Shui

  Tipul plantelor, forma frunzelor sau portul lor, precum si locul in care trebuie pozitionate in casa sau birou sunt iarasi cateva criterii de care trebuie sa tineti cont, atunci cand doriti sa realizati un decor Feng Shui.

 • Ficus lyrata sau falsul smochin

  Este foarte decorativ prin frunzele sale mari, de 20-30 cm, cu nervuri proeminente, forma alungita si margini ondulate, ce au forma de lira, de unde si denumirea.


Warning: fopen(cache/35f3367b77619fa43aba91eb2d57943b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139