Ficus pumila(F. Stipulata, F. Repens)

Denumire stiintifica
Ficus pumila(F. Stipulata, F. Repens)

Denumire populara
Ficus

Specii si varietati
Varietati: Variegata, MinimaSoiuri: Rikki, Sunny

Frunzele sunt mici - 2-2,5 cm, oval rotunjite, colorate verde intens, cu aspect pergamentos.

Ingrijire
Udarea se face cu apa la temperatura camerei, pe cat posibil, dimineata. Iarna se uda foarte putin. Desi consuma foarte multa apa, este necesar ca, intre 2 udari, pamantul sa fie lasat sa se usuce la suprafata. Excesul de apa este daunator si conduce la caderea frunzelor. Speciile agatatoare se uda des, iar aerisirea lor se face cu generozitate. Exigentele plantei fata de lumina difera in functie de specie, cele arboricole au nevoie de lumina multa. Fertilizarea se face cu must de balegar sau cu ingrasaminte minerale si se aplica numai primavara, de 1-2 ori pe luna. Transplantarea se realizeaza primavara, la interval de 2 ani, pana cand planta este destul de mare, dupa care se evita pe cat posibil aceasta operatiune. Corectarea inaltimii si stimularea ramificatiei se fac prin taieri executate in luna martie.

Articole asemănătoare

 • Proprietatile curative ale catinei albe

  Pe langa bogatia de vitamine pe care catina alba o detine (C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F), aceasta are si multe proprietati vindecatoare:

 • Ficus lyrata sau falsul smochin

  Este foarte decorativ prin frunzele sale mari, de 20-30 cm, cu nervuri proeminente, forma alungita si margini ondulate, ce au forma de lira, de unde si denumirea.

 • Begonia x rex

  Planta prezinta o tulpina rizomatoasa, carnoasa, cu crestere taratoare. Frunzele asimetrice, gofrate, au varful ascutit, marginea ondulata si usor dintata. Coloritul este f variat, de la verde la rosu purpuriu sau argintiu cu zone concentrice, pete sau mozaicuri cu nuante diferite. florile roz sau rosii sunt insignifiante in comparatie cu frunzele.

 • Dieffenbachia bausei

  Are frunzele f mari, iar petele albgalbui sunt distribuite inegal pe toata suprafata limbului.

 • Dracaena marginata

  Este inalta, cu tulpina moderat de groasa, adesea ramificata si contorsionata. Frunzele sunt f lungi, inguste, brodate in rosu. D. Tricolor are frunzele verzi, striate cu galben si rosu.


Warning: fopen(cache/3e9bb13c5308739efc32f4e9c9ec494e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139