Floarea nationala a Chinei

 Un numar de 62 de savanti ai Academiei Chineze de Stiinte si Academiei Chineze de Inginerie au avut o sarcina foarte dificila. Cea de a cauta o floare nationala pentru China, insa cu o istorie de 5000 de ani si o cultura unica in lume era imposibil ca aceasta tara sa fie reprezentata doar de o singura Floare Nationala.

Bujorul a fost initial numit drept Floare Nationala a Chinei in Dinastia Qing, acesta fiind favorit la titlul de floare nationala inca o data si in 2009. De asemenea, considerata in 1929 si apoi in 1964 drept floare nationala, floarea de prun a fost si ea printre favoritele aspirante catre titlu.

Fiind printre ultimele mari natiuni fara floare nationala, China a avut si are in continuare nevoie de sustinere in adoptarea unei decizii. Dupa lungi dezbateri si referendumuri inca nu a fost aleasa o floare care sa reprezinte China.

Cu toate acestea multa lume considera ca bujorul si floarea de prun sunt reprezentative pentru aceasta mare natiune.

Fiecare floare de prun are cinci petale si un diametru de pana la 3 cm. Culoarea variaza, acestea fiind albe sau rosii. Vazute ca fiind cele mai iubite flori din China, florile de prun au fost frecvent descrise in arta si poezia chineza, de secole. Acestea sunt un simbol al primaverii si sezonului rece deoarece petalele raman vii si iarna, iar primavara rasar inaintea multor altor flori.

Florile de prun au fost folosite recent ca metafora ce simbolizeaza lupta revolutionara de la inceputul secolului XX. Impreuna cu pinul si lemnul de bambus ele formeaza grupul celor 'Trei Prieteni de Frig'.

De asemenea, pe langa orhidee, crizantema si lemn de bambus, sub denumirea 'Patru Domni de Flori', in arta chineza, simbolizeaza nobilimea.

Bujorul, a doua planta oficiala din China, era considerata in antichitate 'regele gradinii'. Numit de aceeasi natiune 'sho yo', in traducere 'cel mai frumos', bujorul a avut o importanta mare in istoria Chinei. Drept dovada a patra luna din calendarul chinezilor este numita 'luna bujorului'.

In antichitate bujorul era cultivat doar de cei bogati si semnifica lux si bunastare.

Articole asemănătoare

  • Floarea-soarelui in medicina naturista

  • Macesul, floarea nationala a Romaniei

    Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.

  • Flori indragite ale lunii iulie

    Luna Iulie ofera prilejul de a trece in revista cateva dintre felurile principale de flori estivale. Din dorinta de a fi cat mai cuprinzatori, am pus cap la cap cele mai importante

  • Margareta, floare a iubirii si inocentei

    Cine nu isi aminteste de jocul din copilarie prin care fetele si baietii, cu sufletul la gura, rupeau rand pe rand petalele margaretelor asteptand ca cea din urma sa le ofere raspunsul la intrebarea "ma iubeste, nu ma iubeste"?

  • Lacramioara - simbolismul

    Florile potrivite pentru a fi oferite in luna mai sunt lacramioarele. Chiar daca nu sunt pretioase ca tradafirii, sunt elegante si au un simbolism care le recomanda.


Warning: fopen(cache/8f194cfb8fff82ccd1ba3fcd25ce5ae4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139