Flori de toamna. Crizanteme.

 

crizanteme

Galerie - imagini GradinaMea.ro

 

 

Exista numeroase varietati de crizanteme, majoritatea provenind din Asia de Est, iar in China crizantema este mai mult decat o simpla si frumoasa floare, este un simbol si un reper istoric, fiind cultivata de peste doua milenii si jumatate.

 

 

In Orient crizantemele au fost cultivate atat pentru frumusetea lor, dar si pentru a fi folosite in medicina. In Japonia, spre exemplu, crizantema este o floare traditionala, simbolizand fericirea si longevitatea, in egala masura fiind un simbol al Casei Imperiale.

 

 

Potrivite oricarei gradini sau oricarui aranjament floral, reusesc sa aduca un plus de prospetime si culoare. Crizantemele au nevoie de un sol bogat in minerale si de soare destul de mult, dar si de putina umbra. Au nevoie de o ingrijire atenta pentru a inflori repede si frumos, dar mai ales pentru a rezista in timp. Se inmultesc relativ usor.

 

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

 • Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului

  In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.

 • Crizantema, podoaba teraselor de toamna

  Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

 • Flori de toamna. Regina Noptii

  Putine flori imprastie dupa amurg un miros mai imbatator decat Regina Noptii, de aceea spunem ca si-a meritat din plin numele.

 • Crizantema - planta decorativa de toamna

  Crizantemele sunt flori care nuanteaza gradinile, terasele si interioarele pe parcursul lunilor de toamna.

 • Gradinaritul de toamna

  Activitatile din gradina sunt pe sfarsite toamna. In aceste conditii, pentru a inviora peisajul tomnatic nu va ramane decat sa apelati la un altfel de gradinarit. L-am putea numi gradinarit de toamna, in ghivece, deoarece puteti planta astfel flori care sa va inveseleasca atunci cand vremea devine neprietenoasa.


Warning: fopen(cache/754e1f161e3f1f5aece3b8a9840b8332) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139