Florile de vara in aranjamentele florale

 

Anotimpul cald este in plina dezvoltare iar natura cu animalele si plantele sale este mai vie decat in oricare alta perioada a anului.

 

Unul dintre modurile specifice de a beneficia de frumusetea si mirosul florilor este sa creati aranjamente florale folosindu-va creativitatea. Dati frau liber imaginatiei si folositi gama variata de flori disponibila in fiecare vara.  

 

Trandafirii, macii, crinii, lalelele, garoafele si margaretele sunt doar cateva dintre numeroasele plante care va pot decora casa constant in aceste saptamani. Nu sunt excluse din aranjamente nici florile mai neconventionale, precum floarea soarelui, sau plantele aromtatice bine mirositoare.  

 

Daca doriti sa faceti lucrurile intr-un mod mai profesional alegeti o tema centrata fie pe o culoare fie pe un anumit tip de floare. In aranjamentele florale de vara culorile dominante sunt rosu, galben si orange si exista posibilitatea de a le folosite atat combinat cat si individual. Poate cei mai buni lianti pentru varietatea de forme si culori sunt florile de culoare alba, frunzele verzi si ferigile de padure.

 

Pentru a fi siguri de longevitatea aranjamentelor este esential ca florile culese sa fie folosite chiar in acea zi. Atentie, opinia conform careia florile se mentin proaspete la frigider este eronata si in consecinta nu trebui urmata. 

 

De preferat este ca dupa ce le-ati adunat din gradina sau din alta parte sa le taiati coada oblic si sa le puneti intr-o vaza curata pregatita in prealabil. Inainte insa de a face acest lucru, indepartati frunzele din partea inferioara a  tulpinilor astfel incat cele ramase sa nu intre in interiorul vasului. Florile pot fi aranjate in vaza conform  propriilor conceptii despre frumos, situatie in care ele marturisesc in mare masura despre personalitatea dumneavoastra.

 

Vaza aleasa poate fi alcatuita din orice material, ceea ce conteaza mai mult este sa se asorteze cu aranjamentul floral si sa fie de dimensiuni suficient de mari pentru a cuprinde toate florile.  

 

Dupa finalizarea aranjamentului floral de vara este extrem de important sa schimbati apa in fiecare zi. Aceasta trebuie sa fie in mod obligatoriu plata sau de izvor, in nici un caz de la robinet.

 

Foto: reviws.hsn.com

Articole asemănătoare

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Florile de salcam pentru sanatate

  Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

 • Lucrari de gradinarit in luna august

  In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.

 • Flori bulboase de vara

  Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.


Warning: fopen(cache/17bc14107c705b6c9aa51df014d09313) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139