Formarea fulgilor de zapada

 Fulgii de zapada stim cu totii ca sunt formati din stropi de apa inghetata.

Fulgii de zapada se formeaza in nori si sunt vapori de apa.

Cand temperatura este de 32 de grade Fahrenheit (0 grade Celsius) sau mai scazuta, apa sufera modificari si se transforma in gheata.

Chiar daca formarea fulgilor de zapada pare un proces simplu, acesta este influentat de mai multi factori precum temperatura, curentii de aer sau umiditatea. Acesti factori influenteaza fulgii de zapada la nivelul formei si marimii.

Murdaria si particulele de praf se pot amesteca in apa si pot afecta greutatea si durabilitatea fulgilor de nea. Particulele de murdarie fac un fulg de zapada sa fie mai greu; de asemenea, acestea afecteaza durabilitatea zapezii. Fulgii ce contin particule de murdarie se topesc mai usor.

Procesul de formare a unui fulg de nea este unul de natura dinamica.

Fulgii de zapada nu sunt identici si nici nu sunt la fel pe toate laturile deoarece temperaturile instabile, prezenta murdariei si alti factori existenti in atmosfera pot produce asimetria unui fulg de zapada.

Cu toate acestea, este adevarat si ca o multime de fulgi de nea sunt simetrici si incalciti. Acest lucru se datoreaza faptului ca forma unui fulg de zapada reflecta ordinea interna a moleculelor de apa.

 

Articole asemănătoare

  • Ghiocelul, vestitor al primaverii

    Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

  • De ce primim martisor de 1 martie?

    Una dintre legendele romanesti spune ca in prima zi a lunii martie, frumoasa Primavara a iesit la marginea padurii si a observant cum, intr-o tufa de porumbari, de sub stratul de zapada, se straduia sa rasara un ghiocel.

  • Activitatile din sera in luna Ianuarie

    Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

  • Stratul de zapada aduce in gradina unele beneficii

    Intr-adevar, afara gerul se ascute, iar acest lucru nu este pe placul nimanui. In schimb, avem motive sa ne bucuram de stratul de zapada asternut

  • Alimente esentiale pentru intarirea imunitatii

    Iarna aduce odata cu fulgii de zapada si gerul napraznic si diverse raceli si boli care de dau organismul complet peste cap


Warning: fopen(cache/b7af8fe36b5fb44b92d009b1155e9ef2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139