Frumos de Boskoop

Este un soi de mar de iarna de origine olandeza, raspandit la noi in Transilvania si nordul Moldovei.
Pomul este viguros, iar ca ramuri de rod predomina tepusele.
Fructul este mijlociu sau mare, sferic-turtit, asimetric. Pielita fructului este groasa, aspra, mata, acoperita aproape peste tot cu o rugina bruna. La inceput are culoarea verde-deschis, apoi galbena-pai. Pe toata suprafata se intalnesc puncte mari de rugina, stelate, care uneori se unesc, acoperind in intregime pielita.
Pulpa are culoarea galbuie si este suculenta, cu aciditate mai pronuntata decat la alte mere.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea bradului de Craciun

  Daca avem putina grija, brazii frumos impodobiti din casele noastre vor rezista si ne vom bucura de ei mai mult timp

 • Cum controlam alergiile de primavara?

  Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.

 • Gradinile palatului Schonbrunn

  ...sunt cele mai faimoase gradini din Viena. Impreuna cu gradina, adapost pentru prima gradina zoologica din lume (1792), Schonbrunn este un complex reprezentativ pentru arhitectura baroca.

 • Frumos de Voinesti

  Pomul are vigoare mijlocie-mare cu coroana deasa este destul de sensibil la rapan. Fructele de marime mijlocie si mare, au pielita ceroasa...

 • Marul - soiuri din vechiul sortiment

  Marul - soiuri din vechiul sortiment


Warning: fopen(cache/32164d91144ab0ca1de35320b199f0e5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139