Gargarita bobocilor de mar

(Anffionoiiius pomoruni)

Adultul ierneaza in crapaturile scoartei pomilor. Se hranesc suplimentar cu muguri pe care-i perforeaza. Femelele depun in luna aprilie, cate 2-5 oua in butonii florali si astupa acest loc cu o substanta cleioasa.-Larva se dezvolta in interiorul bobocului hranindu-se cu pistilul, staminele si interiorul petalelor. Tot aici are loc si impreunarea. in iulie, adultul gaureste bobocul care, intre timp, s-a brunificat si s-a uscat. Dupa o scurta perioada de hranire cu frunze, adultii intra in diapauza de vara care se continua cu hibernarea.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu bere de ghimbir, scortisoara si cidru de mere

  Un cocktail surprinzator pentru cei care vor o bere de ghimbir rece intr-o zi calduroasa, cu note intense de mar si mirodenii, excelent pentru clipele petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.

 • Cocktail cu rom alb, suc de mere si limeta

  O bautura cu gust puternic de mar, note de scortisoara si aroma exotica de rom.

 • Bautura de iarna cu suc de mere si rom brun

  O reteta cu gust de toamna tarzie, aroma dulce acrisoara de mar si note exotice de rom brun, totul alaturi de mirodenii si putina lamaie.

 • Ceai negru cu mar si mirodenii

  Servit fierbinte, intr-o cana plina de arome si miresme, este bautura perfecta pentru iarna, maii ales cu prospetimea usor acida si acrisoara a feliilor de mar.

 • Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?

  Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care


Warning: fopen(cache/3a03e88dd40b09ae2efa4ba24b9bb5a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139