Germinarea semintelor

Ca sa se dezvolte cum trebuie, unele seminte trebuie sa fie deja germinate cand sunt plantate in pamant.

Filmuletul va arata cum sa puneti semintele la incoltit.

Se ia un filtru de cafea, se aseaza in mijloc cateva seminte, se impatureste in 4 si se uda cu putina apa. Pentru ca semintele au nevoie si de caldura, hartia se baga apoi intr-o punga de plastic; inainte de a inchide punga suflati inauntru pentru ca semintele sa aibe destul aer. Se tine intr-un loc cald, cu lumina indirecta si in scurt timp veti semintele vor incolti.

Articole asemănătoare

 • Craitele, plante multicolore de toamna

  In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

 • Simptomele deficientelor de nutritie in cazul plantelor

  Deficienta si surplusul de substante nutritive pot da nastere, in cazul plantelor, unor probleme de gravitate comparabila. In ciuda asteptarilor, nu toate neregulile pe care le sesizam au legatura cu bolile si daunatorii.

 • Germinarea semintelor

  Procesul de germinare este un proces complex fiziologic prin care embrionul plantei din samanta isi reia cresterea dupa o perioada de inactivitate si apare rasadul.

 • Seminte recomandate pentru plantare primavara

  Plantarea cu ajutorul semintelor este o maniera mult mai usoara in comparatie cu sadirea propriu-zisa a plantelor.

 • Plante de apartament - Lisianthus

  Flori delicate in buchete sau ghiveci. Lisianthus se cultiva atat pentru obtinerera de flori taiate, folosite in alcatuirea buchetelor, cat si in ghiveci ca planta de interior. Un lucru important ce trebuie mentionat inca de la inceput este acela ca planta ridica pretentii mari, cultivarea ei nefiind deloc facila.


Warning: fopen(cache/72d33d9d45bb8018b635eb6875cbf068) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139