Ghiveciul si transplantarea plantelor cumparate

 

Plantele cumparate de la florarii sunt mult mai sensibile odata ajunse in casa dumneavoastra. De aceea este necesar sa le ingrijiti cu multa atentie pentru a va bucura vreme indelungata de acestea.

 

 

 

 

Dupa ce le-ati cumparat nu trebuie sa le lasati mai mult de doua saptamani in ghiveciul in care erau cand le-ati cumparat, aceste doua saptamani fiind de ajuns pentru ca planta sa se acomodeze cu noul mediu inconjurator. Dupa aceste doua saptamani este necesara transplantarea.

Nu este indicata pastrarea plantei in acelasi ghiveci din mai multe considerente. Unul dintre acestea este faptul ca pamantul in care se afla planta este alcatuit din turba (foarte afanata si usoara), iar alt motiv se refera la cantitatea de substante nutritive cu care este fertilizata planta. Inainte de livrare ii va ajunge acesteia pentru o perioada intre 3 - 6 saptamani.

Daca ati cumprat o planta importata, aceasta se va gasi intr-un ghiveci dintr-un material plastic foarte usor care nu are farfurie, denumit si ghiveci de transport. Ghiveciul nou in care mutati planta trebbuie sa fie cu 2 -5 cm mai inalt decat cel de transport. Trebuie sa adaptati ghiveciul la dimensiunile plantei, un ghiveci prea mare daunandu-i dezvoltarii acesteia.

Dupa ce scoateti planta din ghiveci, trebuie sa o examinati cu atentie, sa-i reduceti radacinile si sa le inlaturati pe cele vatamate. Pentru a asigura drenajul apei, trebuie sa asezati pe fundul vasului un strat de nisip sau pietris. Apoi adaugati un strat de 2-5 cm de pamant si introduceti planta in ghiveci.

Trebuie insa sa stiti ca nu este bine sa o plantati prea adanc deoarece acest lucru favorizeaza aparitia unor boli ale bazei plantei precum si intarzierea cresterii plantei. Trebuie sa presati pamantul de langa radacini, pentru un contact mai bun. Dupa ce ati transplantat-o trebuie sa o udati si sa sa o asezati intr-un loc potrivit dezvoltarii acesteia.


Articole asemănătoare

  • Modalitati eficiente de crestere a energiei

    Energia este necesara pentru a supravietui. De aceea, cresterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regaseste si utilizarea plantelor aromatice. Cercetatorii au demonstrat ca plantele aromatice au rolul de a ajuta circulatia si contribuie la o buna functionare a creierului.

  • Fertilizatorii organici si anorganici

    Fertilizatorii sunt compusi chimici importanti care asigura dezvoltarea armonioasa si functionalitatea plantelor. Diversitatea tipurilor de ingrasaminte se datoreaza in primul rand varietatii tipurilor de sol, a fertilitatii acestora si a cerintelor nutritionale impuse de fiecare specie vegetala.

  • Cum controlam alergiile de primavara?

    Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.

  • Compostul, aurul negru al gradinarilor

    Compostul este adesea numit "aurul negru", intrucat reprezinta o resursa pretioasa folosita pentru dezvoltarea si sanatatea plantelor.

  • Ingrijirea plantelor de apartament

    Cu o ingrijire atenta vom reusi sa ne bucuram de plante. Daca in privinta bolilor provocate de insecte, bacterii sau alte organisme este nevoie de diverse tratamente chimice si plasarea plantelor afectate intr-o carantina severa, trebuie sa stim ca sunt si situatii in care plantele sufera datorita unor probleme fiziologice.


Warning: fopen(cache/008df7ff82c6f4a5ce007b1f1d6d8170) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139