Gloxinia, incantatoare planta tropicala

Gloxinia plante

Intalnita adesea in apartamente, pe pervazul ferestrelor, si parca nu indeajuns de cunoscuta, Gloxinia, originara din America Centrala si de Sud, atrage atentia prin florile sale.

Tulpina este groasa, carnoasa, atingand 20-25 cm inaltime, iar fruzele si ele groase, cu peri, au aspect rotunjit si  catre varf ascutit, intocmai unei inimi. Florile sunt colorate divers, des intalnite fiind in gama roz- rosu - violet. Adesea florile sunt si albe.

Gloxinia iubeste lumina, dar nu bataia directa a soarelui. In timpul verii se uda abundent, iar plantarea se face intr-un amestec de pamant de frunze, nisip si turba.

Inmultirea se realizeaza prin seminte, primavara, la o temperatura in jur de 22 grade Celsius sau prin butasi de frunze care pot sa faca radacini intr-un substrat de turba si nisip sau in apa.

Articole asemănătoare

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Strelitzia reginae, planta tropicala din casa ta

  Florile tropicale au fascinat intotdeauna lumea Botanicii prin frumusetea si diversitatea lor uriasa. Despre Strelizia se poate spune fara nicio exagerare ca se situeaza in topul celor mai populare. Dintre cele 4 specii perene care se cunosc in prezent, originare din Africa de Sud, numai una poate fi crescuta ca planta de interior: Strelitzia reginae.

 • Fittonia sau Planta Mozaic

  Roz, verde sau rosu intens: planta mozaic are un aspect delicat, iar modelul frunzelor este foarte elegant si deosebit. Fiind o planta care provine din padurile tropicale, aceasta are nevoie de o umiditate

 • Spathiphyllum, planta tropicala de interior

  Planta extrem de populara printre iubitorii de specii cu flori, Spathiphyllum, imprumuta intotdeauna din eleganta florilor si frunzisului sau oricarui spatiu in care este asezata.

 • Bougainvillea

  Bougainvillea spectabillis este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, lemnoasa, unele specii prezentand spini. Planta este ornamentala prin bracteele (frunzulitele de la baza florii) care pot fi colorate in nuante pornind de la rosu sau violet pana la galben, orange sau purpuriu. Aceste bractee au un aspect de pergament, de unde vine si denumirea plantei. Foarte multi le confunda cu florile, in realitate florile Bougainvilleei nu sunt foarte aspectuoase - sunt mici, de forma tubulara. Desi in locurile natale ea atinge dimensiuni apreciabile si capata aspectul unei liane viu colorate, in Romania nu va creste foarte mult. Trebuie sa tinem de faptul ca este o planta tropicala si are nevoie de o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru a supravietui. Iarna, ghiveciul trebuie mutat in casa, intr-un spatiu luminat.


Warning: fopen(cache/6f3b171f9a45b568bf5996c5c3586479) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139