Goji Big Berry, un deliciu exotic

Candva un fruct exotic prea putin intalnit, goji devine de la un an la altul o prezenta obisnuita atat in gradini cat si in arta gastronomica, iar aroma dulce-acrisoara, fructata, intensa, pare sa se poata adapta la multe retete. Cei care au incercat deja sa cultive goji au fost priviti initial cu retinere, dar astazi goji nu mai este un nume sau un fruct rar, si puteti incerca acest soi cu fructe mari, foarte dulci, si relativ usor de cultivat. Cine stie, poate ca acel mic spatiu din gradina unde nu stiati ce sa puneti va fi inceputul unei mici culturi de goji. Big Berry este o varietate rezistenta, longeviva, dar principalul avantaj este recolta relativ bogata pentru fiecare planta de goji.

Cum fructele sunt mari, de forma usor alungita, nu este ceva iesit din comun sa obtineti peste cinci kilograme in fiecare an. De un rosu puternic, inchis, nu mult diferit de cel al mult mai cunoscutelor macese, cu suprafata lucioasa, aceste fructe de goji sunt neasteptat de dulci, cu aroma exotica si pulpa carnoasa. Perfecte pentru a fi mancate ca o gustare sanatoasa, pentru sucuri proaspete sau pentru a fi conservate, Big Berry sunt unul dintre cele mai usoare inceputuri pentru cineva care vrea sa incerce sa planteze un fruct exotic. 
 
Alegeti o portiune cu sol cu drenare buna, usor alcalin, si nu uitati sa puneti un tarus langa viitoarea planta. Are nevoie de cat mai mult soare pe toata perioada zilei, nu uitati sa indepartati orice buruiana sau pietricele din apropiere de tulpina, si chiar daca goji este o planta rezistenta la seceta nu uitati sa udati arbustul periodic, folosind cantitati moderate. Se planteaza din primavara pana in perioada de toamna, adaugati eventual putin compost, humus si chiar cenusa. Aceasta varietate de goji se va coace in tot cursul anului, dar nu uitati sa taiati regulat arbustul si sa pastrati ramurile cu rod, sanatoase, puternice si rezistente. La maturitate un exemplar de goji Big Berry poate depasi lejer doi metri si jumatate inaltime, si nu uitati sa lasati intre plante 1,5-2 metri distanta. Sustinut de un tarus rezistent se dezvolta bine si repede.

Foto: starkbros.com

 

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Laleaua Exotic Sun

    Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.


Warning: fopen(cache/6175bd39ef97d8075f3349fc08f3ed28) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139