Leacuri naturiste cu busuioc

Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni. Sub forma de infuzie cu gust usor de recunoscut busuiocul este in general folosit ca adjuvant pentru a trata gripele si racelile, dar si pentru efectele sale calmante si relaxante. La fel de usor puteti folosi siropul sau tinctura de busuioc, usor de gasit in magazinele naturiste.

Ceaiul de busuioc este usor de pregatit, infuzand o lingurita de planta uscata, maruntita, in 250 de ml apa fierbinte (1 cana). Se lasa 8-10 minute, se strecoara si se poate bea simplu sau cu putina miere, dupa mesele principale. Dincolo de gustul surprinzator de placut si aromat, ceaiul de busuioc este recomandat in tratarea racelilor, a durerilor cronice de cap, ca adjuvant pentru durerile de gat si pentru a relaxa intregul organism.

Datorita efectelor sale calmante infuzia, tinctura sau siropul de busuioc sunt recomandate pentru un somn mai linistit si odihnitor, ca remediu naturist in cazurile insomniei, pentru a relaxa corpul dupa perioade de efort fizic intens, mai ales daca a aparut si febra musculara. In plus parfumul busuiocului reduce intensitatea crizelor de anxietate, asa ca puteti folosi uleiul esential de busuioc.

Luati tinctura de busuioc sau beti ceai cald pentru a regla digestia, a combate senzatia de greata (o alternativa este sa mestecati o frunza proaspata) si pentru a reduce intensitatea crampelor abdominale. Sunt remedii recomandate si in cazul tulburarilor digestive sau a colitei, dar si impotriva balonarii.

Ceaiul de busuioc este recomandat si pentru a mentine sanatate gingiilor si a dintilor, putand fi folosit pentru clatirea gurii in fiecare zi. Pentru respiratie proaspata mestecati putin busuioc proaspat.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Tratamente si remedii naturiste cu busuioc

    Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Remedii naturiste cu sare

    Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.

  • Tratamente naturiste cu nuci

    Miezul de nuca este un veritabil fruct-minune, si in afara gustului placut are grasimi, vitamine, proteine, este bogat in calorii (va fi consumat cu moderatie mai ales daca vrem sa slabim) si poate fi o gustare sanatoasa si satioasa.

  • Tratamente naturiste cu morcovi

    Cu multe vitamine – A, B1, B6, C, E, K, P – si minerale, banalul morcov intareste sistemul imunitar, ofera organismului un plus de energie, dar ajuta si digestia si buna functionare a ficatului sau bilei, dar si a sistemului respirator. Si cum are mult beta-caroten si vitamina A este recomandat pentru a pastra acuitatea vizuala.


Warning: fopen(cache/e3610e2e283de45d375d2b982f595df4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139