GradinaMea in luna ianuarie

Chiar daca suntem inca inconjurati de magia sarbatorilor si de cea a iernii in general trebuie sa ne gandim la faptul ca gradina noastra necesita ingrijire si in aceasta perioada.

Protectia impotriva gerului, hranirea pasarelelor sau curatarea lacului sau a sursei de apa - toate acestea si multe altele trebuie rezolvate. De cele mai multe ori lucrurile marunte transforma gradina intr-un paradis. Stiati ca in luna ianuarie se pregateste terenul pentru primele insamantari?

In cazul in care micutul lac din gradina este mai adanc de 80 - 90 cm nu va ingheta cu totul. Pentru ca pestii si celalate vietuitoare sa poata trece cu bine peste aceasta perioada este indicat sa spargeti o gaura in gheata asa incat sa intre suficient oxigen.

Lunile ianuarie si februarie sunt foarte potrivite pentru curatarea casutelor pentru pasari. Puricii sunt inactivi din cauza temperaturilor foarte scazute, astfel incat casutele pot fi curatate fara probleme. Din motive igienice este indicat sa purtati manusi. Indepartati grosul, maturati praful ramas si stergeti interiorul cu o laveta inmuiata in apa fierbinte. Nu este nevoie sa folositi detergenti.

La sfarsitul lunii Gerar pot fi puse in pamant primele seminte pentru florile de balcon. Begoniile, petuniile si lobelia sunt plante care cresc si se dezvolta foarte frumos la lumina, de aceea samanta acestora nu trebuie acoperita in totalitate cu pamant.

Articole asemănătoare

 • Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie

  Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Gradina mea in luna Februarie

  Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.

 • GradinaMea in luna martie

  Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor

 • GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale

  Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci


Warning: fopen(cache/87a17909267220e4270ae91d518ab302) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139