GradinaMea in luna octombrie

 

Chiar si in luna octombrie trebuie sa ne bucuram de gradina si de splendoarea culorilor ei! Este perioada cand se recolteaza, cand frunzele colorate aduc ca prin magie culorile focului in crengile copacilor, pe alei si pe gazon, iar florile acestui sezon parca sunt mai frumoase ca niciodata.

Totusi pe langa faptul ca ne bucuram de tot ceea ce ne ofera natura avem si cateva lucruri importante de facut pentru ca si in anul ce urmeaza gradina sa arate impecabil si sa ne incante toate simturile.

Pomi si tufisuri
In octombrie este potrivit sa tundeti crengile uscate tufisurilor sau cele ale copacilor, dandu-le astfel acestora o forma frumoasa si ajutandu-I sa se dezvolte sanatos. 

Legumele
Pamantul trebuie sapat ca sa se aeriseasca, sa se oxigeneze. De asemenea este timpul sa ne apucam de treaba si sa recoltam toate legumele ramase in straturi. Merita efortul, nu este nimic mai delicios si mai sanatos decat verdeturile!

Florile din ghivece
O sarcina foarte importanta este aceea de a proteja si de a adaposti florile de gerul cumplit aliernii. Astfel ghivecele trebuie duse in "resedinta de iarna", pentru a ne putea bucura de ele si in primavara.

Fructele
In luna octombrie totul are de-a face cu  recoltatul. Bineinteles este si cazul fructelor, care trebuie culese si conservate corespunzator in pivnita.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Gradina mea in luna octombrie

  In gradina se gaseste mereu cate ceva de facut si cu atat mai mult in luna octombrie cand, incet dar sigur, ne apropiem cu pregatirile de iarna.

 • Gradina mea in luna Februarie

  Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.

 • Gradinaritul in luna octombrie

  Calendarul popular consemneaza aceasta luna sub numele Brumarel, ca o aluzie la racirea treptata a vremii si la bruma care incepe sa cada.

 • GradinaMea in luna martie

  Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor


Warning: fopen(cache/a334578391a4eeddf321b243b18ce950) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139