Gradina Ghetsimani dupa 2000 de ani

Ghetsimani este o mica gradina din Ierusalim, aflata la poalele Dealului Maslinilor, unde se relateaza ca s-a rugat Iisus Hristos inainte de Sfintele Patimi cu ucenicii Sai. Orice crestin ravneste astazi sa cunoasca locul de taina al Mantuitorului, si asa s-a intamplat inca din zorii crestinatatii cand au sosit aici primii pelerini.

Gradina actuala se intinde pe aproximativ 20 hectare, este de forma patrata si poseda numeroase exemplare de maslin. Cea mai mare parte din gradina o stapaneste Biserica Ortodoxa, iar a doua este in posesia Bisericii Romano-Catolice.

Chiar daca soseaua ce o traverseaza astazi nu mai ofera aceleasi momente de liniste ca in trecut, oamenii se opresc sa cugete si sa observe cei sapte maslini uitati de vreme, despre care traditia considera ca au asistat la vanzarea lui Iuda. Langa Gradina Ghetsimani se gaseste si pestera unde S-a rugat Iisus Hristos cu sudori de sange, numita tot Ghetsimani. 

La Vasile Voiculescu, poet roman fiu de preot, Gradina Ghetsimani este dincolo de spatiul fizic un spatiu sacru, un mic Paradis, dominat de armonie sublima, in care Iisus pare sa inteleaga nu doar propriul destin, ci si sensul sacrificiului Sau. 

Sursa foto: Wikipedia.org

I. C.

Articole asemănătoare

 • Din lumea florilor

  Cea mai veche floare, dupa cum a fost numita de cercetatori, a fost un exemplar de Archaefructus sinensis, descoperit in 2002 in China, fosila ce avea o vechime estimata la 125 de milioane de ani.

 • Gradina mea la inceput de Brumar

  Noiembrie nu presupune activitati diferite in gradina fata de luna precedenta. Exceptie fac poate doar cateva detalii tehnice pe care le vom sublinia la momentul oportun.

 • Caracteristicile gradinilor chinezesti

  Gradina chinezeasca reprezinta un stil de modelare a peisajului, dezvoltat si perfectionat vreme de peste 3000 de ani.

 • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

  Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

 • Ingrasamantul Osmocote implineste 40 de ani de succes pe piata europeana

  Compania american Scotts, productorul ngrmntului peliculat Osmocote Exact, aniverseaz n acest an 40 de ani de la introducerea cu succes al acestuia pe piaa european.


Warning: fopen(cache/0c51a1ac5d2e20386fb7c216b70587e4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139