Gradina in stil Biedermeier

Gradina in stil Biedermeier reprezinta un loc al sigurantei si al sanatatii fizice si spirituale. Aici ne bucuram de liniste si putem savura clipele cand ne regasim intr-o oaza a naturii.

La fel cum se intampla in epoca demult apusa putem sa realizam si astazi un mic paradis cu ajutorul decoratiunilor. Folosind accesorii confortabile putem petrece dupa amieze sau seri minunate in compania prietenilor si a familiei noastre. Aici avem ocazia sa stam ore in sir sa povestim, sa ne bucuram unii de altii, sa gatim sau sa facem gratar.

In gradina Biedermeier putem crea locuri mai ascunse, mai ferite de ochii curiosilor cu ajutorul plantelor urcatoare sau pavilioanelor idilice formate din caprifoi. Aici copiii isi pot inventa propriile jocuri folosindu-si creativitatea si bogata imaginatie.

In gradinile din epoca Biedermeier erau cultivate si plante si legume in straturi special amenajate la soare. Pe langa castraveti si ridichi se regaseau si legume mai "exotice": sparanghelul sau pepenele. De asemenea puteau fi regasiti si pomi fructiferi precum caisii sau perii.

Pentru a proteja florile sensibile la frig se construiau casute mici din sticla. Aici erau crescute crizantemele, trandafirii sau fucsiile.


Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Gradinile in stil Mughal

  Prin frumusetea si grandoarea lor, gradinile Mughal sunt reprezentative in ilustrarea puterii imperiului Mughal care a dominat India intre secolele XVI - XVIII. Specificul acestora este dat de elementele arhitecturii islamice si de influentele evidente primite din directia gradinilor persane.

 • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

  Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

 • Fasole boabe in stil mexican

  Retetele mexicane sunt cunoscute nu numai pentru gustul deosebit de delicios al mancarurilor preparate, ci si pentru gustul condimentat oferit de acestea. O reteta de fasole preparata in stil mexican va fi pe placul tututor celor care adora ca fasolea sa fie nelipsita din meniul unei zile.

 • Orez prajit in stil japonez - Cha han

  Reteta de orez prajit in stil japonez este delicioasa si se prapara rapid din ingredientele:

 • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

  Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.


Warning: fopen(cache/b69ca4103d3d142ecc0a5215c71b35ff) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139