Gradina lui Claude Monet din Giverny

Foto: giverny.org

Una dintre cele mai mari atractii ale Frantei pentru iubitorii de arta si natura este gradina lui Claude Monet din localitatea Giverny. Asa cum indica si numele, aceasta a apartinut marelui pictor impresionist, care fermecat in timpul unei calatorii de frumusetile micutei localitati decide sa cumpere aici o casa in jurul careia va amenaja gradina.

 

Din totdeauna frumusetea naturii a reprezentat una dintre cele mai bogate surse de inspiratie dar si de vitalitate pentru scriitori, poeti, muzicieni si pictori.  Gradina din Giverny avea sa fie modelul apreciatelor opere "Iazul cu nuferi" si "Nuferi, armonie verde" si al altora.

 

Gradina lui Claude Monet a fost deschisa publicului abia in 1980, dupa 54 de ani de la moartea pictorului, atunci cand lucrarile ample de restaurare au luat sfarsit.

 

Astazi, gradina este vizitata cu placere de un numar ridicat de turisti (circa 500 000 vizitatori) in cele sapte luni pe an in care este deschisa. Inca din luna aprilie si pana la inceputul lui octombrie aveti parte de un spectacol de culori si nuante, ce se schimba progresiv odata cu trecerea zilelor si saptamanilor.

 

In perioada verii la Giverny aveti sansa sa admirati frumusetea plantelor anuale si mai ales cea a nuferilor. Daca doriti sa surprindeti apogeul dezvoltarii naturii insa,  trebuie sa veniti putin mai devreme, in perioada lunilor Mai si Iunie.

 

Gradina lui Claude Monet din Giverny adaposteste intinse suprafete de salcie, exemplare de bambus negru,  rododendron, castan, si flori de o frumusete aparte cum sunt azaleea, liliacul sau trandafirul de apa. 

 

Pentru oricine are curiozitatea sa cunoasca cum s-a manifestat creativitatea lui Claude Monet in afara "granitelor" picturii , gradina de la Giverny reprezinta cel mai potrivit si relevant exemplu.

Articole asemănătoare

  • Trandafirul Claude Monet

    Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

  • Recorduri Guiness din lumea plantelor

    Cel mai greu pepene: a avut nu mai putin de 159 de kilograme si a fost "opera" lui Chris Kent, din Sevierville, SUA, care si-a inscris recordul pe 4 octombrie 2013.

  • Vase goale pentru amenajarea gradinilor de vara

    In timpul verii, gradina cu flori decorative din zona temperata prezinta cele mai mari similitudini cu gradina de tip mediteranean. Temperaturile ridicate si durata zilelor sunt principalii factori responsabili de acest fapt.

  • Cele mai populare soiuri de zambila

    Zambila de gradina, Hyacinth Orientalis, provine din indepartatul tinut al Anatoliei si a fost adusa in Europa in secolul al XVI-lea.

  • Activitati practice legate de Santamaria Mica

    Luna lui Rapciune (Septembrie), din calendarul popular romanesc, reprezinta un moment de cotitura in ceea ce priveste fenomenele meteorologice si activitatile gospodaresti. Ploile si frigul se pot instala de acum oricand, iar strangerea recoltelor capata intaietate in fata celorlalte activitati desfasurate pe langa casa.


Warning: fopen(cache/142262581301dfd62acba8e14e23af06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139