Hedera

Denumire stiintifica
Hedera

Denumire populara
Iedera

Specii si varietati
H. Helix (Varietati: Cristata, Marmorata, Scutifolia; Cultivaruri: Annette, Chicago, Eva, Glacier, Goldheart, Green Ripple, Harold Ripple, Lutzii, Mona Lisa), H. Canariensis (Soiul: Gloire de Marengo)

Este o planta cu tulpina si ramificatiile lemnificate, subtiri si lungi, care pot fi lasate sa atarne sau pot fi dirijate pe diferite suporturi.

Ingrijire
Fertilizarea se aplica in interval de doua saptamani pe toata perioada verii. Transplantarea este necesara numai atunci cand radacinile ocupa spatiul din ghiveci, se executa primavara in lunile martie sau aprilie. Necesita apa multa vara si putina iarna.

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.

 • Terariu - o lume in miniatura

  Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

 • Plantele de apartament si lumina

  Nivelul de lumina este in factor crucial pentru sanatatea si modul in care arata o planta. Lumina inseamna viata, pentru ca ea regleaza cele trei mari procese care au loc la nivelul plantei: fotosinteza, fototropia si adaptarea la ciclul de lumina.


Warning: fopen(cache/d638d5004e873cf8576f2fefc75d1183) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139