Iarba de lamaie, un remediu natural care previne cancerul

Iarba de lamaie apartine familiei gramineelor - la fel ca si graul, secara sau orzul- , are aspect de ceapa verde si miroase puternic a lamaie. Cymbopogon citratus, pe numele sau stiintific, pare la inceput un amalgam de caracteristici imprumutate de pretutindeni din natura. Iarba de lamaie sau lemon grass-ul se intalneste in Asia si Africa centrala si de sud, si este cunoscuta pentru proprietarile sale antibacteriene, antifungice si antiseptice. 

Iarba de lamaie sporeste atat in gradina cat si in casa, adaugand spatiului in care se afla un iz tropical.  Unul dintre cele mai folosite preparate pe baza de lemon grass este uleiul esential.  In aromoterapie acesta are un efect calmant puternic, fiint intrebintat adesea pentru combaterea oboselii psihice si fizice.

De asemenea, folosit in masaj poate contribui la reducerea celulitei. Uleiul esential de lemon grass poate fi folosit si pe post de tonic muscular, in terapiile pentru recuperare fizica. Uleiul esential de lemon grass se extrage prin distilare cu vapori din frunzele de lemongrass proaspete sau uscate partial, ale caror principale componente sunt: citronellal, citral, nerol, linalool si beta-caryophyllene.

In aromoterapie, iarba de lamaie se combina perfect cu uleiurile de busuioc, cedru, iasomie si lavanda. Uleiul esential de lemon grass inregistreaza mai nou un mare succes in industria cosmetica. Acesta este utilizat indeosebi pentru curatarea tenului gras, pentru tratarea tenului acneic si pentru ameliorarea transpiratiei excesive. Datorita aromei si efectului calmant al plantei, sunt apreciate si infuziile de lemon grass. 

Pe lista de probleme de sanatate ce pot fi tinute sub control cu ajutorul acestei plante se numara, printre altele, indigestiile, colicile, reumatismul si dereglarile de ciclu menstrual. Dincolo de aceste abilitati, ceaiul are un gust aromat si subtil, asadar, poate fi chiar cadoul perfect pentru orice ocazie.

Cercetatorii au descoperit de curand ca iarba de lamaie produce autodistrugerea celulelor canceroase, protejand in acelasi timp celulele sanatoase din organism. Cercetarile in cauza efectuate in Israel au generat un interes urias pentru utilizarea acestei plante in prevenirea diferitelor forme de cancer.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Limonada cu suc de lamaie si kiwi

    De ce sa nu adaugam intr-o cana mare cu limonada racoritoare cateva fructe de kiwi, aducand gustului clasic de lamaie un plus dulceag, exotic, delicios?

  • Cinci trucuri pentru o gradina frumoasa

    In lipsa unui suport special luati o jumatate de lamaie sau portocala din care ati scos pulpa, ramanand doar coaja groasa. Umpleti cu sol fertil, udati putin, plantati rasadul ales si lasati-l pana incepe sa creasca. Atunci cand este gata sa fie plantat il mutati cu tot cu "ghiveciul" organic, iar cand se va descompune coaja de portocala sau lamaie va da un plus nutritiv tinerei plante.

  • Scrub natural pentru piele, cu migdale si miere

    O data la cateva saptamani, pielea noastra are nevoie si de aplicarea unui scrub natural, care sa indeparteze pielea moarta si impuritatile aparute la nivelul acesteia. De aceea va propunem sa incercati sa va exfoliati pielea cu un scrub natural, cu migdale si miere.

  • Sirop natural din coacaze negre

    Fructe foarte aromate, coacazele negre sunt de 3-4 ori mai bogate in vitamina C in comparatie cu portocalele. In zilele de vara, un sirop natural cu aroma de fructe poate fi potrivit in combinatie cu un pahar de apa rece, pentru a prepara o bautura racoritoare.

  • Decoctul de smochine, un remediu natural pentru bronsite

    Smochinele sunt fructe cunoscute inca din antichitate pentru proprietatile sale remarcabile aduse sanatatii.


Warning: fopen(cache/5eb412150013b68f505f3ea625939c2e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139