Ingrijirea corespunzatoare a cactusilor

Cactusii iubesc lumina, iubesc razele soarelui si caldura. Pentru a ne bucura de frumusetea acestora trebuie sa stim cateva reguli elementare in ceea ce priveste ingrijirea lor.

In timpul anotimpurilor reci ghivecele cu cactusi pot fi asezate pe pervazul incaperii, astfel incat sa beneficieze de cat mai multa lumina, iar in lunile de vara, acestea pot fi depozitate pe balcon sau pe terasa. Trebuie sa stea totusi intr-un loc in care sunt ferite de ploi. Multe specii de cactusi – cu precadere cele invelite in acea “panza” alba sau tepi proeminenti – suporta foarte bine soarele puternic. Cactusii verzi prefera locurile din partea de est sau de vest, unde nu sunt expusi pe tot parcursul zilei la razele puternice ale soarelui.

Cactusii trebuie udati relativ rar, insa atunci cand o facem, pamantul trebuie sa fie bine imbibat in apa. Urmatoarea udare se va face doar atunci cand pamantul este uscat complet. Trebuie sa fim atenti ca in perioada in care infloresc (aprilie pana in august), cactusii sa primeasca apa in mod regulat. Important este sa nu ramana apa in tavita, deoarece daca aceasta este in exces plantele se vor ineca.

In timpul iernii, majoritatea speciilor de cactus se afla in faza de liniste, astfel acestia nu mai trebuie udati deloc. Exceptie fac plantele care se afla deasupra unui calorifer.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului

  Cunoscut mai cu seama sub denumirea “mana Maicii Domnului”, caprifoiul este negresit una dintre cele mai populare plante cataratoare intalnite pe teritoriul tarii noastre. Fiind nepretentios si foarte rezistent la frig, acesta decoreaza cu brio gradinile si exteriorul caselor.

 • Cyclamen - sfaturi elementare pentru ingrijirea plantei

  Genul Cyclamen cuprinde aproximativ 20 de specii de plante. Dintre acestea, in partile noastre intalnim mai cu seama Cyclamen europaeum L., in calitate de planta ornamentala.

 • Tratament cu miere pentru parul deteriorat

  Exista in magazinele cunoscute sau mai putin cunoscute o sumedenie de produse, care servesc la ingrijirea pielii, a parului, a tot ceea ce tine de organism

 • Retete pentru ingrijirea naturala a corpului

  Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente

 • Ingrijirea corespunzatoare a gradinii

  Varul si dolomita sunt folosite deseori in gradina. Cei din industria producatoare au lucrat foarte mult la campanii de marketing ce promoveaza utilitatea varului si dolomitei in gradina, in asa fel incat cu totii suntem convinsi ca an de an trebuie sa le imprastiem in gradina si in fata casei, pentru flori, respectiv un gazon de invidiat


Warning: fopen(cache/679040076ae87b94b37c6cdb69f8d29c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139