Intrebari frecvente despre apa minerala

Corpul uman detine peste 70% apa. Astfel ne putem da seama cat de importanta este aceasta pentru organismul nostru. Nu doar lichidul este de mare insemnatate, ci si mineralele si oligoelementele pe care acesta le detine. Toate aceste fapte si nu numai, reprezinta un motiv in plus pentru care ar trebui sa ne indreptam atentia asupra apei, pe care o consumam si sa ne punem cateva intrebari.

Este apa scumpa mai buna decat cea ieftina?

Nu pretul este decisiv in stabilirea calitatii apei minerale. Este adevarat ca apa etichetata de marii si binecunoscutii producatori este de regula bogata in minerale si de buna calitate, insa consumatorul nu plateste numai produsul, ci si transportul si publicitatea acestuia. Astfel, apa minerala dintr-o regiune mai apropiata se poate gasi la jumatate de pret si la aceeasi calitate. In orice caz, indicat este sa aruncam o privire asupra etichetei, pe care putem vedea ce substante contine apa repectiva si sa ne indreptam mai putin atentia asupra pretului.

Apa naturala cu sau fara acid?

Aceasta decizie tine de fapt de gustul fiecaruia. Chiar daca apa minerala ajuta la o digestie mai buna si mai rapida si are un efect pozitiv asupra circulatiei sanguine si asupra sistemului nervos, nu inseamna ca apa plata este mai putin sanatoasa.

Cata apa ar trebui sa consumam zilnic?

Consumul mediu de lichide ar trebui sa fie de minim un 1 ½ l pe zi. Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani sunt suficienti 700 ml / zi, iar tinerii incepand de la 13 ani ar trebui sa consume aproximativ 1300 ml. In cazul in care facem efort fizic, indicat este sa dublam cantitatea sau cel putin sa o marim.

Expertii sunt de parere ca important este sa ne luam “portia” zilnica nu deodata sau la intervale scurte de timp, ci impartita pe tot parcursul zilei. Setea este un semnal de alarma pe care ni-l da corpul atunci cand se simte deshidratat.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Bautura picanta cu lamaie, ardei iute si ghimbir

    In general lamaia este folosita pentru delicioase limonade, insa in aceasta versiune va primi note iuti, picante, de la ardei si putin ghimbir ras sau taiat foarte marunt. Cu apa minerala dupa gust, rece, cu gheata, este o bautura de vara ce invioreaza si racoreste.

  • Bautura de vara cu apa minerala, suc de lamaie si capsune proaspete

    O reteta pentru o bautura racoritoare cu gust intens de capsune foarte coapte, dulci si aromate, dar si cu note de citrice si prospetimea de menta. Secretul este un praf de sare care va potenta combinatia finala de arome.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Suc de citrice pentru vara

    Un amestec de suc de portocale, limeta si lamaie, cu putin zahar si apa minerala sau tonica, dupa gust, aceasta reteta este o alternativa sanatoasa la sucurile acidulate din comert.

  • Bautura racoritoare cu limeta si apa minerala

    O reteta buna in zilele calduroase, cu gust usor si aromat de citrice, racoritoare si sanatoasa.


Warning: fopen(cache/2b1fea41b32dc0a114b7d4f67eb90595) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139