Irigarea corecta a plantelor


Din cauza unei ingrijiri precare sau neregulamentare si a influentelor externe ale mediului inconjurator plantele pot avea parte de mai mult rau fata de cel pricinuit de boli si daunatori.

De aceea este esential sa reactionam la primul "strigat de ajutor" al plantei si sa luam masuri imediate. Daca acestea au de suferit din cauza unei irigari inadecvate sunt foarte usor predispuse la contactarea multor daunatori.

In ciuda faptului ca toate plantele necesita in mod regulat apa, se intampla sa nu le udam atat cat ar trebui sau din contra, sa le turnam prea multa apa tocmai din dorinta de a le face bine.

"Setea" fiecarei flori difera in functie de anotimp, de specie, de marimea ei si de cea a ghiveciului si de locul in care este asezata. Iarna nu trebuie sa turnam multa apa, din contra, mult mai putina fata de perioada de crestere. Plantele cu frunze mari si netede trebuie irigate mai des fata de cele cu frunze acoperite cu firicele fine de "par".

Ghivecele mari retin mai multa apa fata de cele cu dimensiuni mai reduse, deoarece in acestea din urma se afla in cea mai mare parte numai radacina fara straturi extra de pamant. Plantele de mlastina iubesc umezeala, in schimb cele suculente sunt fericite daca sunt udate mai rar.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • 6 reguli de baza pentru udarea corecta a plantelor

  Vara este anotimpul care impinge frecvent detinatorii de gradini spre doua extreme: udarea insuficienta si udarea exagerata a plantelor

 • Evitarea daunelor cauzate plantelor de ger

  La latitudinea tarii noastre, iernile sunt prea aspre pentru a putea exclude in vreun an cu desavarsire activitatile de ingrijire si protejare a plantelor impotriva gerului.

 • Viata secreta a plantelor

  Plantele au secrete la fel cum si fiintele umane au. Afirmatia poate fi gasita in cartea scrisa in limba engleza de Peter Tompkins si Christopher Bird si care poarta titlul "The Secret Life of Plants" (Viata secreta a plantelor).

 • Alegerea corecta a plantelor sanatoase

  Atunci cand cumparam o planta rareori se intampla sa ne gandim daca aceasta este sanatoasa sau nu.

 • Udarea corecta a plantelor ce dau viata locuintei tale

  Florile necesita ingrijire si udare la timp pentru ca acestea sa ne ofere placerea unica de a le privi frumusetea. Atata timp cat le aratam cat de mult tinem la ele ne vor incalzi casa si ne vor face mai fericiti, mai calmi.


Warning: fopen(cache/0a0a947a5b8858646af0e60010071723) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139