Iris Harmony

Un soi de iris pitic relativ rezistent si de o frumusete aparte, Irisul Harmony este usor de recunoscut datorita florilor destul de mari, de forma specifica, avand un colorit in nuante de albastru, pentru ca in interior, in centru, sa prezinte un model in galben si alb. Elegant si rafinat, usor de adaptat atat in gradina cat si in balcon, pentru o mini-gradina pe balcon sau pe un pervaz mai lat, acest iris este deosebit de popular printre cei care iubesc florile, fiind usor de plantat si intretinut. Daca are suficient spatiu si soare, dar si umiditatea ideala, acest iris va acoper foarte repede suprafata unde este plantat cu un adevarat covor de culoare si parfum, mai ales daca lasati intre bulbi cam 10 cm distanta. Trebuie sa fie plantati la o adancime nu mai mare de dublul lungimii bulbilor. 
 
Acest fel de iris va avea nevoie de un sol fertil, ideal unul bine drenat, rezista bine la seceta si prefera locurile cu soare sau cel mult partial umbrite (nu la fel de bune, totusi). Ideal pentru un plus de efect este sa fie plantati mai multi bulbi in aceeasi zona, respectand distanta recomandata intre ei, si in perioada verii incercati sa pastrati solul relativ usor (fara sa se usuce excesiv insa). Irisul Harmony trebuie udat moderat, in cazul unor zile secetoase, fierbinti, sau in perioada de inflorire si mai ales de crestere. Rezista in timp, si rezultatul este un spatiu acoperit de flori albastre, uneori in nuante ce tind spre purpuriu, relativ mari, parfumate si de un farmec aparte. 
 
Si un truc: astfel de irisi rezista mai bine in timp si infloresc mai repede si mai frumos daca periodic, la trei sau patru ani, sunt scosi si replantati, ideal in alta parte a gradinii sau in alt ghiveci.

Foto: order.eurobulb.nl

 

Articole asemănătoare

 • Irisul Gold Bound

  Iris de o eleganta frumusete, cu petale mari de un alb pur, Gold Bound poate fi plantat in gradina sau poate fi cultivat in ghivece si jardiniere, atragand imediat atentia datorita culorii si prospetimii sale.

 • Irisii pitici Michael Paul

  Veti gasi rar flori cu un colorit in egala masura intunecat si seducator, iar aceasta varietate de iris pitic este alegerea castigatoare daca vreti ca in ghivece sau in gradina sa aduceti violetul inchis, catifelat, aproape de negru intr-o anumita lumina.

 • Hortensiile Harmony

  Printre soiurile de hortensii aceste Harmony ies in evidenta din prima clipa datorita inflorescentelor de un alb curat - veti gasi si exemplare cu flori de un alb stins spre crem - numeroase, dispuse in ciorchini ascutiti ce pot atinge pana la 30 de cm lungime si 20 de cm la baza, cu frunze mari, carnoase, late.

 • Irisul Bronze Queen

  Se dezvolta bine atat in gradina cat si in ghivece, se poate folosi pentru aranjamente florale mai mari sau buchete (in care ideal "joaca" rolul principal) si este imediat remarcat datorita jocului de culori.

 • Irisul Negru

  Acest soi de iris este imediat recunoscut datorita florilor sale mari, frumoase, intr-o neobisnuita culoare neagra cu note de violet, inchis si foarte eleganta


Warning: fopen(cache/4760195b91a91d01ec18df1f7c68a8fa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139