Istoria plantelor medicinale

 

 Substantele din medicamente erau extrase si formate din diferite ierburi si plante inca din anul 6000 i.e.n. indiferent ca era vorba despre China, Persia, Egipt, Grecia, Roma - toate imperiile mari ale lumii cultivau aceste plante cu efect curativ in scopuri medicinale.  Stiinta despre efectele lor a fost transmisa pe cale orala, dar si scrisa.

Plantele medicinale in China
Medicina traditionala chinezeasca are o istorie de cateva mii de ani. Pe langa practicile foarte cunoscute, cum este si acupunctura sau Gi Gong sunt recunoscute in invatatura leacurilor inca peste 2.800 de substante vinecatoare.

In tara faraonilor
Vechii egipteni utilizau inca de acum peste 3.000 ani tot felul de bauturi, tincturi, creme, picaturi sau bai din componente animale si vegetale. Ce tratament este indicat in cazul anumitor boli a fost specificat in scris pe binecunoscutul papirus.

Medicina Antichitatii si a Evului Mediu
Cateva dintre aceste retete a ajuns in Grecia si in Roma, iar astfel in intreaga Europa. Aici se credea ca efectul curativ al plantelor se datoreaza zeilor. Aristotel a descris singur peste 550 plante, iar medicul armatei romane Dioskorides a cercetat efectele a 600. odata cu caderea Imperiului Roman comoara despre stiinta botanica a pierit in uitare.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/88d79b375f572a136b47e94519235942) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139