Lalele pentru un decor placut. Toamna, anotimpul plantarii bulbilor

lalele

Lalelele, fie ca sunt folosite in decorurile de interior sau exterior, mereu au fost alegerea ideala. Vesele si frumos colorate, acestea reusesc sa aduca buna dispozitie in orice casa.

Lalelele, originare din Turcia, au fost aduse in Europa pentru prima data de Francisc al II-lea de Habsburg, la Viena.

Astazi ne putem bucura de aspectul placut al lalelelor in parcuri, gradini si apartamente, iar datorita productiei industrial putem admira aceste frumoase flori pe o perioada mai lunga din an.

In general laleaua nu este o floare pretentioasa. Se cultiva foarte usor si orice gradina ar trebui sa se bucure de frumusetea ei. Chiar daca nu aveti gradina puteti sa cresteti lalele intr-un ghiveci situat langa fereastra pentru a primi cat mai multa lumina. Nici cei care sunt incepatori in ce priveste gradinaritul nu vor avea probleme sa ingrjeasca lalele.

In primul rand perioada cea mai potrivita pentru plantarea acestor minunate flori este luna septembrie. Bulbul trebuie plantat in primele zile de toamna pentru a avea timp sa creasca. Iarna lalelele nu vor putea sa se dezvolte, iar in aceste conditii plantarea trebuie sa aiba loc destul de curand.

Chiar si in aceste conditii puteti sa fortati cresterea plantelor daca decideti sa le cresteti in casa sau intr-un loc amenajat special unde sa aiba parte de caldura si multa lumina. Aceasta va stimula dezvoltarea plantei. Va primi toti nutrientii de care are nevoie pentru o crestere sanatoasa.

Trebuie sa aveti grija si de sistemul de drenaj. Acesta trebuie pus la punct in asa fel incat planta sa nu moara din cauza bacteriilor sau cresterea ciupercilor.

Adancimea de plantare trebuie sa fie de aproximativ trei ori mai mare decat inaltimea bulbului.

Revenind la lumina de care are nevoie planta, aceasta trebuie sa nu aiba umbra aproximativ sase ore pe zi.

Urmand cele cateva reguli veti putea creste lalele atat in gradina cat si in casa. Bulbii puteti de asemenea sa ii achizitionati fie online, fie din marile magazine care ofera o gama variata de soiuri cu un aspect inedit si culori unice.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu prune si cirese pentru un somn odihnitor

    Bogate in vitamine si minerale, gustoase si racoritoare, ciresele sunt excelente in timpul verii, proaspete si dulci, dar puteti folosi si cirese congelate pentru un smoothie care va ajuta sa dormiti mai bine. Adaugati prune coapte, putin lapte de migdale, scortisoara si ghimbir.

  • Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit

    Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.

  • Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent

    Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.

  • Sapte ingrediente mai putin folosite pentru un smoothie sanatos

    Uleiul de cocos este plin de grasimi sanatoase, aromat si usor dulceag, face bautura mai cremoasa si are un gust placut, dar are si surprinzatoare efecte antibacteriene, reduce colesterolul rau si poate sa ajute digestia. In plus cei care il consuma des se vor concentra mai usor in perioadele de efort intelectual intens.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.


Warning: fopen(cache/e90f7f59f415b008a69c4484e300bf67) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139