Leacurile babesti - eficiente sau nu?

 Leacurile babesti si sfaturile pe care le primim cu multa dragoste din partea bunicii sunt de multe ori foarte valoroase. Exista insa si cateva erori. Iata cateva dintre ele:

Untul si faina ajuta impotriva arsurilor

Plita era fierbinte, apa din oala a sarit pe mana atunci cand vroiam sa o strecuram - ce este de facut? Scoatem repede untul sau faina si intindem pe rana. Asta daca am asculta de leacurile de demult. Ii sunt insa de alta parere. Ambele alimente impiedica vindecarea ranii, in plus pot sa apara umflaturi. Faina lipeste si formeaza o crusta deasupra ranii. Acesta trebuie indepartata numaidecat pentru ca un medic sa poata curata foarte bine locul.

Sfat: turnati apa calduta peste zona afectata, tampinati cu ceva uscat, apoi pansati!

Laptele in caz de otravire

Otravirea este extrem de periculoasa, de aceea trebuie chemata de urgenta salvarea. Nu este bine sa ne tratam singuri, deoarece tratamentul este dferit in functie de substanta inghitita si de doza acesteia. De aceea sfatul bunicii este inutil si reprezinta o pierdere importanta de timp. Poate fi chiar si foarte riscant: prin voma otrava poate ajunge in caile respiratorii. Laptele contine grasimi, care faciliteaza preluarea de catre organism a multor substante periculoase. Este mai bine ca pacientul sa bea apa plata sau ceai.

Capusele se indeparteaza cu ulei sau adeziv

Capusele pot fi purtatoare a multor boli, iar cine gaseste aceasta insecta pe propriul corp se gandeste la un singur lucru: cum sa scap de ea cat mai repede? Metoda straveche: uleiul sau lipiciul! O eroare foarte periculoasa, deoarece luptandu-se pentru viata lor capusele lasa foarte multa saliva exact in locul cu rana deschisa, astfel pericolul ca microbii sa se raspandeasca in organism este mult mai mare.

Sfat: cel mai bine se foloseste o penseta pentru indepartatrea insectei, dar fara a o zdrobi. Daca o veti stropi cu putin spray, aceasta se va lasa mai usor extrasa.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cum prevenim diabetul zaharat tip 2?

    Exista obiceiuri alimentare la care foarte multe persoane nu pot sau nu vor sa renunte nici in ruptul capului. Consumul de dulciuri este unul dintre acestea, cu toate ca riscurile sale sunt bine cunoscute. Inainte ca diagnosticul sa fie ingrijorator, medicii ne recomanda sa invatam cum sa gestionam problema pentru a evita diabetul zaharat tip 2.

  • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

    Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

  • Cum sa mananci sanatos in oras

    Fie ca ne place sau nu, multi suntem nevoiti zilnic sa servim cel putin o masa in oras.

  • Mustarul si proprietatile lui benefice

    In secolul XVII mustarul reprezenta un aliment foarte scump. Cei care isi permiteau sa il cumpere, il foloseau langa orice fel de mancare indiferent daca acesta se potrivea sau nu retetei respective.

  • Test: Lipsa de fier din organism

    Acest scurt test poate sa indice daca ne confruntam sau nu cu lipsa de fier din organism. Iar daca rezultatul este pozitiv


Warning: fopen(cache/7673201ebba2e75cb75f2dada14c75a4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139