Marul Ambrosia

Cultivat din anii 90 in Columbia Britanica (Canada), Ambrosia a devenit repede unul dintre cele mai apreciate soiuri de mere din aceasta tara, fiind ulterior cultivat si in Statele Unite, Austria, Noua Zeelanda si chiar in America de Sud. Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare.

Este un excelent mar de desert, cu aspect comercial foarte atragator, dar poate fi folosit si pentru un pahar proaspat de suc de mere sau pentru diverse retete de desert, mai ales pentru tarte si placinte. Cu o buna rezistenta la boli sau daunatori, aceasta varietate ar fi la origine un hibrid aparut natural din alte doua soiuri cunoscute, Golden Delicious si Starking Delicious, si continua sa fie cultivata in mai multe regiuni.

Este un soi de mar care s-a adaptat climatului din Columbia Britanica, prefera zilele insorite si un sol fertil, un nivel de umiditate relativ constant, dar pe cat posibil se recomanda sa fie ferit de curentii reci de aer. Pom fructifer cu aspect impresionant, usor de ingrijit si longeviv, Ambrosia va da in fiecare an o productie buna spre foarte buna, merele fiind gata de cules la jumatatea toamnei.

Foto: nicepng.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar, patrunjel si banana

    Patrunjelul pare potrivit mai curand pentru a improspata diverse retete complicate si nu pentru un smoothie gata imediat, dar in combinatie cu marul si banana rezultatul este surprinzator de revigorant si sanatos.

  • Smoothie cu mandarine si mar

    Mai putin folosite pentru smoothie-uri decat portocalele, mandarinele ofera un gust mai dulce, iar alaturi de marul putin acrisor rezultatul este o bautura sanatoasa, perfecta pentru cei mici si pentru cei mari si care va ofera si vitaminele necesare pentru un sistem imunitar mai puternic.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Ambrozia – buruiana cea mai alergenica

    Cunoscuta si sub numele de iarba parloagelor sau floarea de pusta, ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) poate sa para la prima vedere doar o alta buruiana, des intalnita mai ales in locurile lasate in paragina, la marginea drumurilor, in culturile agricole

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.


Warning: fopen(cache/1277df810ebf79e61a031f7977bc47a1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139