Marul Gala

Soi de mere rosii foarte apreciat de cultivatori si cumparatori, cu productie anuala buna, gust dulce-acrisor si pulpa suculenta, aromata, Gala este o buna alegere pentru gradini sau livezi, si poate fi crescut relativ usor in tara noastra. Este un pom fructifer destul de inalt (poate atinge trei metri la maturitate), coroana este rotunda si bogata, cu ramuri rezistente, avand si un aspect decorativ impresionant. Fructele sunt relativ mari, grele (in jur de 200 g bucata), rotunde, de un rosu aprins, intens, foarte bune ca gustare, dar si pentru suc sau diverse retete. Suporta bine transportul si depozitarea, asa ca le veti intalni adesea in magazine, unde atrag prin aspect.

Plantati puietii de mar Gala primavara sau toamna, alegand un loc unde pomul fructifer sa aiba mult soare (se va adapta si intr-un loc semiumbrit), un pamant cu drenare buna, fertil, si sa fie la distanta de alti pomi fructiferi. Puteti planta un singur exemplar sau mai multe, lasand ideal doi metri distanta intre exemplare, si pentru o dezvoltare rapida se recomanda sa fertilizati in prealabil solul cu ingrasamant natural. Imediat dupa plantare se uda abundent. Va veti bucura de roadele acestui soi de mar rosu toamna, incepand din septembrie, iar pentru un exemplar ajuns la maturitate productia este foarte buna, peste 50 de kilograme anual. Nu necesita alte lucrari de intretinere in afara toaletarii bianuale si suporta bine gerurile iernii. Este un pom fructifer longeviv si rezistent.

Foto: alibaba.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar, patrunjel si banana

    Patrunjelul pare potrivit mai curand pentru a improspata diverse retete complicate si nu pentru un smoothie gata imediat, dar in combinatie cu marul si banana rezultatul este surprinzator de revigorant si sanatos.

  • Smoothie cu mandarine si mar

    Mai putin folosite pentru smoothie-uri decat portocalele, mandarinele ofera un gust mai dulce, iar alaturi de marul putin acrisor rezultatul este o bautura sanatoasa, perfecta pentru cei mici si pentru cei mari si care va ofera si vitaminele necesare pentru un sistem imunitar mai puternic.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

  • Cand si cum trebuie plantat corect un mar

    Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.


Warning: fopen(cache/7da6519a482a92677fc7294ee99ff7fc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139