Medicina alternativa - Ayurveda

Ayurveda nu este ceva atat de complicat precum suna. Aici veti afla secretele invataturii din India si cum o puteti folosi in scopul mentinerii sanatatii organismului dvs. pentru un aspect care radiaza si mai multa energie si putere.

Atunci cand este vorba de Ayurveda, majoritatea dintre noi ne gandim la masaje relaxante, uleiuri terapeutice si aromate si condimente cu miresme imbatatoare. Totul este adevarat, insa "Invatatura vietii" reprezinta mult mai mult decat atat: influenteaza metabolismul, pielea, sufletul, incetinind chiar si procesul de imbatranire.

Bazele invataurii Ayurveda:

- Purificarea organismului

Organismul nostru este zilnic impovarat de toxinele, gazele, praful din atmosfera, E-urile si conservantii din alimente, viata stresanta, miscare putina. De aceea primul pas al Ayurveda este intinerirea si reimprospatarea corpului prin purificare.

- Alimentatia

Principil invataturii este urmatorul: sanatos este ceea ce se potriveste constitutiei individuale a fiecaruia si a propriului stil de viata. Alimentele trebuie sa intareasca spiritul, sufletul, corpul si sistemul imunitar. Astfel stresul, epuizarea sau procesul de imbatranire aproape ca nici nu se resimt.

- Miscarea

Stilului de viata dupa principiile Ayurveda I se atribuie si miscarea, un antrenament lejer. Foarte important este ca sportul pe care il aalegeti sa fie unul care sa vi se potriveasca, sa nu va oboseasca si sa va faca placere. Miscarea are un efect extrem de rapid si de natural anti -imbatranire.

- Relaxarea

Agitatia, stresul, mancatul neregulat si pe fuga sau somnul putin nu trec fara sa lase urme pielii noastre. Oricat de puternic ar fi, corpul nostru va spune la un moment dat 'stop' si va da semne de oboseala prin durerile musculare, imbatranirea pielii, lipsa de fermitate a parului...etc. O armonie intre metodele de relaxare si cele de infrumusetare ne readuc stralucirea pielii, a corpului dar si a sufletului.

 

Articole asemănătoare

  • Terapii naturiste cu armurariu

    Planta medicinala cunoscuta si sub numele de ciulinul laptelui, armurariul (Silybum marianum) este des intalnit in zonele cu mult soare, calde, iar in tratamentele alternative se folosesc semintele (fructele) pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.

  • Ridichea neagra in medicina traditionala

    Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.

  • Vascul pentru sanatate

    Se recomanda ca frunzele de vasc sa fie consumate sub forma de macerat, usor de preparat acasa din doua lingurite de produs puse pentru sase pana la opt ore in apa plata la temperatura camerei.

  • Patru plante aromatice si beneficiile pentru sanatate

    Mararul poate fi utilizat in medicina alternativa (sau pur si simplu introducandu-l in retete) pentru a combate indigestia si constipatia, pentru a calma sistemul nervos central si a ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor si mai linistit, pentru un sistem imunitar mai puternic, dar si atunci cand ne dorim sa avem oase mai tinere si mai rezistente.

  • Floarea-soarelui in medicina naturista


Warning: fopen(cache/332518dcf1ae680ced8c7c56a45fbf5f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139