Mierea: proprietatile aurului lichid

Mierea apartine celor mai vechi alimente traditionale ale omenirii. Acest lucru nu se datoreaza doar gustului, ci si proprietatilor sale curative. Aroma si dulceata acesteia face ca multe din preparatele culinare sa aiba un gust desavarsit, ajutand totodata si la intarirea sistemului imunitar.  In plus, atunci cand este depozitata intr-un loc adecvat, mierea este unul dintre putinele alimente care nu se strica.

Mierea este un produs 100% natural, pe care-l datoram muncii si harniciei albinelor. O albina trebuie sa efectueze peste 20.000 de drumuri pentru un singur litru de nectar, din care se obtin abia 150 g miere.
 
Depozitarea mierii

Mierea ia foarte repede mirosuri straine, de aceea este recomandat ca borcanul in care se afla sa fie bine sigilat. Nici razele soarelui si nici umiditatea nu-i fac bine deloc, de aceea ar trebui ferita de acesti doi factori negativi.

Mierea care se zahariseste in timp, poate fi din nou transformata in forma ei initiala cu ajutorul unei bai de aburi. Totusi, ingredientele facatoare de minuni sa nu fie distruse, temperatura nu trebuie sa depaseasca 40 grade.

Substantele naturale din miere

In fiecare borcan cu miere exista mai mult de 180 de substante naturale. Pe langa enzime, vitamine si minerale aceasta detine si acizi, aminoacizi, precum hormoni si antibiotic natural.

Pe langa acestea, mierea mai contine si cateva sortimente de zahar, care sunt responsabile de gustul dulce, ceea ce transforma mierea intr-un aliment nu tocmai dietetic.

Pe langa faptul ca mierea este un aliment delicios si sanatos, ajutand la ameliorarea durerilor de gat si a racelii, acest “aur lichid” detine si ingredientele secrete pentru frumusetea noastra. Nectarul dulce este folosit in multe culturi pentru drept produs cosmetic si de infrumusetare. Indiferent ca este vorba de mierea in starea ei naturala sau prelucrata in diversele crème, sampoane si lotiuni acest aliment face minuni cand este aplicat in tratementele paului si ale pielii.

 

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Cinci alternative naturale pentru a reduce consumul de zahar alb

    Mierea este pe primul loc in topul recomandarilor, fiind cea mai des intalnita alternativa sanatoasa atunci cand vrem sa reducem consumul de zahar rafinat.

  • 5 remedii pentru alergiile de toamna

    Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.

  • Cum recunosti mierea de calitate

    Apicultura este una dintre cele mai vechi indeletniciri. Mierea la popoarele antice din bazinul Mediteranei, cum si la cel al getilor numerosi din nordul Dunarii, era considerata un dar al zeilor oferit muritorilor.

  • Bauturi nutritive. Smoothie de ananas

    Pentru a beneficia de proprietatile unui fruct proaspat, puteti pregati o bautura nutritiva cu fructe crude - smoothie de ananas. Acest fruct tropical contine bromelaina, o enzima ce stimuleaza arderea naturala a grasimilor.

  • Mierea - actiuni toxice si contraindicatii

    Mierea este cunoscuta ca una dintre cele mai sanatoase alimente pe care ni le-a oferit natura. Cu toate acestea nu intotdeauna efectele sale sunt binefacatoare pentru toti si in orice cantitate ar fi consumata.


Warning: fopen(cache/ce93fbeb0338c9a46808806d1fb112b1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139