Milady Rose

Cu o inaltime de circa 25-30 de cm la maturitate si flori mari, rotunde, asemanatoare cu niste sfere de un roz palid, cu o forma si dispunere a petalelor ce ar aminti de mult mai cunoscutele crizanteme, Milady Rose este o varietate de ochiul-boului cu adevarat surprinzatoare. Relativ usor de plantat si intretinut, sunt flori perfecte pentru gradina, spatii verzi, dar si pentru jardiniere sau ghivece mai mari, pentru ca efectul vizual este cu atat mai impresionant cu cat reusiti sa obtineti un covor compact de Milady Rose in acelasi spatiu. 
 
Prefera un sol bogat in nutrienti, fertilizat inainte de plantare, cu drenare buna si mult soare, desi se poate adapta si in semi-umbra, dar nu vor fi la fel de viguroase si longevive. Se adapteaza usor climatului din tara noastra, rezista bine la seceta (dar trebuie udate periodic) si la daunatori sau boli, dar sunt vulnerabile la ger. Se planteaza in martie-aprilie si daca vremea le-o permite vor inflori toata vara, chiar pana la jumatatea toamnei, si de fiecare data inflorescentele sunt mari, roz, sferice si numeroase.

Foto: etsy.com

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu vin rose si suc de mere

  O bautura usoara, in care un vin rose de calitate se intalneste cu sucul de mere acrisor si prospetimea frunzelor de menta.

 • Cocktail cu vin rose, capsuni si zahar

  Un vin rose de calitate, capsuni bine coapte, zahar si lamaie, iar rezultatul final este o bautura usoara, racoritoare, foarte aromata si perfecta pentru zilele calde ale verii.

 • Vin de cirese

  O bautura preparata in casa cu un gust puternic de fructe, foarte buna ca aperitiv.

 • Cocktail cu vin rose, vodca si apa tonica

  Simplu de preparat, surprinzator prin nuantele de gust dintr-un cocktail potrivit pentru o seara de vara.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.


Warning: fopen(cache/6f3d44225981adc766c5fe499e2868cd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139