Molii minatoare

(minierul marmorat, linear, circular, sinuos)

Larvele moliilor patrund in interiorul mugurilor, frunzelor si, in ultimul stadiu, rod frunzele complet, formandu-si cuiburi care pot cuprinde toata coroana. Frunzele atacate se inrosesc, se brunifica si se usuca. In cuib apar coconii compacti, albi, uniti intre ei si asezati perpendicular sub forma de pachete. Femelele depun oua in grupuri de 20-30 oua, pe scoarta ramurilor tinere, pe care le acopera cu o substanta asemanatoare lacului.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Ceaiuri aromate, direct din gradina

  Un ceai rece sau cald, pregatit cu ingrediente naturale, poate fi revigorant si totada foarte sanatos, indiferent de anotimp.

 • Produse apicole sanatoase. Fagurii de ceara

  Fagurele de ceara in stup este un produs biologic foarte complex, ale carui celule pot sa fie goale sau pline.

 • Prevenirea aparitiei bolilor si daunatorilor la trandafiri

  Stim cu totii ca pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, gradina noastra se va confrunta cu unele boli si unii daunatori care ne vor ataca plantele. Cel mai bun remediu este, ca de obicei, prevenirea...

 • Insecte benefice pentru gradina

  Una din cele mai bune metode de a tine sub control insectele daunatoare pentru plante este sa fim "prieteni" cu inamicii lor naturali. Plantarea in gradina a unor specii de flori cu polen si nectar precum si protejarea insectelor sunt unele din principiile de baza ale gradinaritului organic si in acelasi timp un mod de a mari diversitatea ecologica din gradina dumneavoastra.

 • Pelargonium Domesticum

  Nume popular: Muscata cu flori mari


Warning: fopen(cache/46985fe7df6722ee6d59ac73ccbe1856) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139