Musaca sarbeasca de cartofi
O mancare simpla, dar gustoasa pentru o masa de pranz pe care o puteti incerca este reteta de musaca sarbeasca de cartofi.
Bucataria sarbeasca traditionala surprinde prin amestecul de influente variate, incepand cu cele austriece, mediteraneene, unguresti si pana la cele grecesti.
Carnea constituie pentru sarbi alimentul principal al meselor, insa nu lipseste nici ardeiul crud, adaugat la salate sau copt ori in prepararea sosurilor.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
500 g cartofi
300 g carne tocata (amestec de carne de carnati si carne de vita)
2 cepe
1 pahar de lapte
5 oua
faina
Modul de preparare:
Cepele se curata si se toaca marunt.
Apoi se pun la calit intr-o tigaie.
Se lasa putin pana isi schimba culoarea, apoi se adauga carnea tocata.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se amesteca pana cand este gata carnea.
Se poate adauga si putina apa, in cazul in care este necesar.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele.
Un strat de cartofi se pun pe fundul unei tavi.
Apoi se continua cu un strat de carne.
Se continua cu straturi alternative de cartofi si carne, pana cand acestea s-au terminat.
Se acopera cu apa si se da la cuptor.
Se lasa timp de 30 de minute, la foc mare.
Apa se va evapora in tot acest timp.
Cand s-au copt cartofii, se scoate tava din cuptor.
Ouale impreuna cu laptele se combina intr-un bol.
La acestea se mai adauga o lingura de faina.
Se pune si putina sare.
Se adauga apoi acest amestec peste cartofii cu carne.
Se mai pune inca 5-10 minute preparatul la cuptor.
Se serveste cald, de indata ce a fost scos din cuptor.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata de cartofi cu muraturi
Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Salata de cartofi cu macrou afumat
Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea
-
Tocanita aurie de cartofi
Gustoasa si foarte usor de preparat, reteta de tocanita aurie de cartofi este una dintre acelea cu care merita sa va colorati meniul de pranz sau masa de seara.