Mustul - cocktail de vitamine

 Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

Mustul contine vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea acestuia.

Mustul pregatit in maniera traditionala rezulta din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminandu-se coaja. Cercetatorii au descoperit ca si coaja contine antioxidanti, si alte substante active care transforma mustul intr-o arma impotriva cancerului.

Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca mai bine preparam mustul cu ajutorul mixerului electric sau blenderului, deoarece mustul din struguri proaspeti are cele mai multe vitamine.

Mustul obtinut din struguri rosii are cele mai multe proprietati benefice organismului, acesta prevenind totodata si bolile de inima.

Mustul proaspat, consumat in cantitati de pana la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renala, intarind organismul si facandu-l imun in fata unor diverse boli.

Este recomandat in curele rapide de dezintoxicare, actioneaza ca un intaritor pentru persoanele aflate in stare de convalescenta si pentru cele care sunt bolnave. Totodata sprijina si imbunatateste activitatea creierului.

Articole asemănătoare

  • La ce putem folosi sucul de lamaie

    Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.

  • Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent

    Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.

  • Smoothie cu fructe si lapte de migdale pentru micul dejun

    Laptele de migdale este savuros, aromat si excelent pentru a pregati o lista impresionanta de bauturi pline de vitamine, iar in aceasta varianta este baza pentru un smoothie plin de vitamine si gustul intens de fructe.

  • Salata de toamna cu mere, nuci si branza

    O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.

  • Suc de rosii, telina si sfecla rosie

    O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.


Warning: fopen(cache/f9892faa68695832c299950233ceef81) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139