Nu alungati ramele de gradina

rama

Ramele de gradina... arata urat si se mai si spune ca dauneaza plantelor. Ce-i drept, nu arata intocmai ca niste fluturi gratiosi, dar cu siguranta ar trebui sa va bucurati cand le zariti in gradina, pentru ca ele sunt un semn ca pamantul este bogat in substante nutritive.

Care credeti ca este cel mai usor mod de a spune daca pamantul din gradina este sanatos? Luati o lopata si intoarceti o brazda de pamant. Daca dedesubt numarati 3-4 rame de pamant care se zbat si cauta sa se ascunda, atunci puteti sta linistit - pamantul este bogat si productiv.

Cu cat aveti mai multe rame in gradina, cu atat este mai bine, pentru ca acestia au un rol foarte important in mentinerea fertilizatii, drenajului si texturii pamantului. Daca ramele nu se simt ca acasa in gradina dvs., atunci inseamna ca a venit timpul sa luati cateva masuri pentru a rezolva problema.

Ramele imbunatatesc calitatea solului si maresc capacitatea de dezvoltare a plantelor, transformand materiile organice precum compostul, frunzele uscate si balegarul putrezit in humus si resturi de la rame. Aceste doua elemente, combinate, reprezinta un adevarat graal pentru gradinarii care doresc sa aiba un sol excelent.

Nu aduceti rame din alte parti pentru a va "popula" gradina. Metoda nu va functiona. Mai bine adaugati pe pamant materii organice care vor atrage ele insele ramele. Puneti frunze taiate si compost pe pamant primavara si toamna si apoi astepta noii musafiri.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Regina Noptii si gradina de vara

  Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

 • Gradina de zarzavaturi din balcon

  Rosii aromate, ardei grasi sau salata verde – toate acestea pot fi cultivate direct in balcon sau pe terasa de catre cei care nu beneficiaza de gradina

 • Crini de gradina sau salbatici

  Se spune ca floarea cultivata de cel mai mult timp ar fi crinul. Si nu ar fi de mirare avand in vedere delicatetea acestei flori, dar si insusirile ei tamaduitoate de care astazi se tine seama mai putin.

 • Godetia amoena sau azalea de gradina

  Planta anuala, Godetia amoena impodobeste vara gradinile impatimitilor de flori. Prin florile de un colorit divers, cu petale delicate si aspect de hartie neteda, godetia se aseamana intr-o mare masura cu azalea, de unde si numele comun obtinut - azalea de gradina.


Warning: fopen(cache/b04bda2e7ab89c8188fcdb35cad7b0c9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139