Nu taiati acum hortensiile din gradina !

Hortensiile din specia Hydrangea macrophylla fac boboci deja de la sfarsitul verii. Ei ierneaza pe crengi si se deschid in anul urmator. Astfel, daca taiati hortensiile iarna le distrugeti bobocii. De aceea florile vestejite se taie vara, cu codita mica. Primavara se indeparteaza numai lastarii care au inghetat. Alte soiuri de hortensii, cum sunt de pilda Hydrangea paniculata si Hydrangea grandiflora Arborescens, fac flori pe lastarii tineri, care rasar primavara, asa ca trebuie taiate in fiecare an, la sfarsitul iernii.

Bobocii hortensiei ierneaza pe ramuri

Explicatie foto
Bobocii  hortensiei   ierneaza pe ramuri

Sursa: Gradina mea de vis

Articole asemănătoare

 • Trucuri si idei pentru gradina

  Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

 • Gradina mea la inceput de Brumar

  Noiembrie nu presupune activitati diferite in gradina fata de luna precedenta. Exceptie fac poate doar cateva detalii tehnice pe care le vom sublinia la momentul oportun.

 • Primavara in gradina de flori perene

  Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca plantelor perene. Daca frigul iernii i-a tinut departe de gradina, sosirea zilelor calde ii invita acum afara din casa, propunandu-le sa redescopere in propria maniera frumusetea naturii.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Lacul artificial din gradina

  Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea


Warning: fopen(cache/11f6349e07b3d60bc8602952ffd284fd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139