Nucsoara si efectele sale curative

 

 Nucsoara este un condiment exotic putin cunoscut si intrebuintat in Romania caruia i-au fost atribuite nenumarate efecte curative din cele mai vechi timpuri. Aceasta poate fi cumparata din comert, fie intreaga, fie sub forma de pulbere galben-maronie.

 

Chiar daca este inrudita cu scotisoara si deseori sunt utilizate simultan la prepararea bucatelor, se deosebeste de aceasta prin aroma, gust si proprietati.

 

In medicina chineza uleiul de nucsoara este folosit de foarte mult timp pentru tratarea durerilor de stomac, stimularea digestiei si pentru  reducerea durerilor de articulatii.

 

Studii moderne efectuate au confirmat cele enuntate mai sus si au completat cu alte cateva aspecte necunoscute pana de curand.

 

Consumul de nucsoara sub forma de pulbere sau sub forma de ulei stimuleaza sistemul cardio-vascular asigurand cresterea circulatiei sanguine a celor hipotensivi.

 

Uleiul de nucsoara are si proprietati antiinflamatorii si  poate trata durerile de articulatii si pe cele musculare daca este utilizat la masarea zonelor afectate.   

 

Nucsoara combate cu eficienta stresul si stimuleaza activitatea creierului si pe cea mentala. Mult inaintea noastra grecii si romanii foloseau in antichitate acest condiment ca tonic cerebral in ciuda faptului ca era foarte costisitor si greu de obtinut.

 

Astazi se cunoaste in plus ca este capabil sa trateze insomnia si unele afectiuni respiratorii precum astmul.

 

Medicina holistica sustine ca tonifica ficatul ajutand in procesul de detoxifiere a organismului si de asemenea ca faciliteaza eliminarea pietrelor la rinichi.

 

Beneficiile oferite de nucsoara nu se reduc doar la cele mentionate insa este foarte important sa cunoasteti ca va pasc si unele pericole daca o consumati in cantitati excesive.

 

Daca veti intrebuinta in alimentatie o cantitate mai mare  nu inseamna ca  efectele benefice vor fi pe masura, ci dimpotriva. Consumata in cantitati de peste 30g (echivalentul a cateva lingurite) pe zi, nucsoara devine toxica si extrem de daunatoare.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit

    Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.

  • Ridichea neagra in medicina traditionala

    Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.

  • Bobornicul pentru sanatate

    O planta medicinala pe care o intalnim de regula in preajma locurilor umede (lacuri, rauri, izvoare), cu tulpini cilindrice, frunze zimtate si carnoase alaturi de florile albastrui, bobornicul este recomandat de cunoscatori pentru proprietatile sale curative si detoxifiante.

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Usturoiul si continutul bogat de germaniu si seleniu

    Beneficiile consumului de usturoi sunt atat de mari si miraculoase incat este intotdeauna nevoie sa nu uitam valorile sale curative si sa-l folosim cat mai des in alimentatie.


Warning: fopen(cache/44bcebbf7e792aec80c9306cb6059d3c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139