Optiuni pentru garduri vii

 

 Gardurile vii verzi se potrivesc cel mai bine intr-o gradina cu flori colorate. Gardurile vii colorate sunt elemente decorative de sine statatoare.

 

Perioada de plantare:

 

Cea mai potrivita perioada de a planta gardul viu este sfarsitul toamnei, inceputul primaverii fiind de asemenea un timp potrivit.

 

Arbustii pitici sunt mai potriviti decat cei inalti, deoarece acestia de obicei cresc mai desi si sunt mai usor de modelat. Plantele inalte tind sa creasca in inaltime si trebuiesc des taiate, riscand astfel sa devina din ce in ce mai rare.

 

Cel mai practic mod de a planta un gard viu este sa ai plante destule. Primavara, cand pamantul poate fi inghetat sau pur si simplu nu este pregatit, trebuie plantat cu atentie sporita. 

 

Inainte sa plantati gardul viu, asigurati-va ca ati ales locul potrivit pentru a creste si a se dezvolta. Nu este recomandat sa mutati plantele inainte de perioada de crestere.

 

Pregatirea spatiului pentru gardul viu:

 

Locul unde vreti sa plantati un gard viu trebuie bine ales si pregatit cu ceva timp inainte deoarece mutarea intr-un alt loc se face foarte greu si nu este indicata.

 

Cand alegeti spatiul pentru gardul viu, nu uitati sa lasati mai mult decat aveti nevoie, deoarece, in timp, planta va mai avea nevoie de spatiu pentru extindere.

 

Daca solul nu este bine drenat, adaugati pietris.

 

Fertilizati solul inca de la inceput cu ingrasaminte organice.

 

Puteti alege orice fel de arbore sau arbust pentru gardul viu. In primul an de viata al gardului viu trebuie sa udam cat mai des plantele, dar fara sa facem exces.

 

Ingrijirea gardului viu:

 

Este foarte important sa avem grija de gardul viu inca de la inceput pentru a creste cat mai des. Un gard viu des arata minunat.  

 

Gardul viu nu trebuie "hranit" mai mult decat restul gradinii. Cel mai bine este sa folositi anual ingrasamant organic.

 

Aranjarea gardului viu:

 

Ajuns la maturitate, gardul viu trebuie tuns anual, pentru a nu creste imprastiat.

 

Pentru a tunde un gard viu aveti nevoie de un foarfece ascutit. Acesta trebuie tuns intotdeauna si in fata si in spate. Varful trebuie sa fie mai restrans decat baza.

 

Daca vreti sa dati o forma speciala gardului viu, trebuie sa folositi o linie sau un sablon de placaj sau din material asemanator pentru a mentine o linie constanta 

 

Fie ca il plantati din motive practice sau estetice, un gard viu este o investitie pe termen lung. 

Articole asemănătoare

 • Pere Highland, parfum si dulceata intr-o gustare sanatoasa

  Cu fructele sale mari, cu miros dulce si pulpa zemoasa, perfecte pentru gustare, diverse retete sau o portie de suc de fructe proaspat stors, parul Highland este una dintre cele mai bune optiuni pentru cultivatorii cu experienta.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Trandafirii miniaturiali Sun City

  Soi de trandafiri pitici cu boboci de un galben intens, puternic, elegant, Sun City reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un trandafir elegant, frumos, cu parfum placut, dulce-acrisor, care nu ocupa prea mult spatiu si nu are nevoie de ingrijiri speciale.

 • Perele Obelisk

  Cu fructele sale mari, cu o coaja subtire si un frumos colorit galben-verzui, proaspat, cu pete maronii atunci cand sunt bine coapte, parul columnar Obelisk este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care nu au foarte mult spatiu in livada sau gradina, dar isi doresc pere cu gust dulce si note acrisoare, cu pulpa relativ moale, suculenta, perfecte pentru gustare sau conservare.

 • Strugurii Lakemont

  Soi de struguri de masa albi, cu ciorchini mari si grei, boabe rotunde, fara samburi, Lakemont este o varietate de vita de vie longeviva, rezistenta, relativ usor de cultivat si intretinut, fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un gust intens, dulce, puternic si parfumat.


Warning: fopen(cache/511f3db195934f223f201c5af29c8782) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139