Orhidee Phalaenopsis

orhidee

Cunoscuta si sub numele de Orhideea Molie, este o varietate deosebita de orhidee si chiar daca este nevoie de timp si multa munca este o floare perfecta pentru pasionati. Se adapteaza foarte repede si usor unui apartament, dar are nevoie de ingrijire permanenta. Are mai multe varietati de culoare, de la alb si roz la mov sau galben, cu imbinari si mici variatiuni foarte interesante. Planta exotica, foarte rezistenta, o floare de acest fel poate rezista pana la trei luni.

 

Are nevoie de lumina, asa ca cel mai bine este sa asezati ghiveciul langa o fereastra, evitand insa sa il lasati in plin soare. In lipsa luminii naturale cultivatorii profesionisti folosesc si lumini fluorescente, asezate deasupra florii, dar nu foarte aproape. Temperatura ideala pentru Orhideea Molie variaza intre 20 - 25 grade Celsius, in functie si de umiditatea locului.

GradinaMea.ro

Aprilie2008

Articole asemănătoare

 • Phalaenopsis, orhideea ce da viata locuintei

  Phalaenopsis, cunoscuta si sub denumirea de ohideea fluture, este una din florile la care ne uitam si nu ne vine sa credem ca este reala. Ofera caminului caldura de care are nevoie si, desi este pretentioasa, ofera inapoi inzecit.

 • Orhidee Pahiopedilum - delicata si plina de farmec

  Considerata usor de cultivat, este adesea recomandata incepatorilor. Un aspect foarte important in cultivarea acestei minunate orhidee este udarea, care trebuie facuta cu deosebita grija.

 • Decor interior la inceput de toamna

  Alegeti plante cu flori sau fructe frumos colorate ori exotice orhidee, considerate uneori, in mod exagerat, greu de ingrijit.

 • S-au descoperit opt specii noi de orhidee

  In inima padurilor tropicale din Papua Noua Guinee au fost descoperite de curand opt specii noi de orhidee. Expeditiile au fost compuse din oameni de stiinta, membri ai World Wildlife Fund, una din cele mai mari si cunoscute organizatii independente de conservare a naturii...

 • Camere devenite sere de flori cu Phalaenopsis

  Denumire populara: orhideea molie. Familie: Orchidaceae. Phalaenopsis, orhideea molie, este poate una din cele mai cultivate orhidee ca plante de interior si este una din preferatele celor care au sera...


Warning: fopen(cache/7e623f36690624e151bf2d078e85aa6d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139