Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PAINE ARABEASCA

Paine arabeasca

 Daca v-ati plictisit de gustul painii cumparate de la brutarie, puteti opta pentru prepararea unei paini speciale, painea arabeasca.


Iata ingredientele necesare:

250 ml apa calduta

4 linguri cu ulei de masline

1 lingura rasa de zahar

1 lingurita cu varf de sare

450 g faina alba

1 pliculet de drojdie uscata

 

3 linguri de za'atar si 3 linguri ulei de masline

inca 3 linguri ulei de masline (pentru uns tava)

 

Za'atar-ul este un condiment specific Orientului Mijlociu. Acesta se prepara din mai multe ierburi in stare uscata sau proaspata, precum: cimbru, oregano, maghiran.

De asemenea, la acestea se mai pun si sare si seminte prajite de susan.

 

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia si zaharul in apa.

Se adauga apoi peste restul ingredientelor.

Se framanta totul bine, pana ce aluatul incepe sa fie elastic si se desprinde de pe maini.

Se lasa timp de 2 ore la crescut intr-un vas acoperit, pus la un loc caldut.

Se imparte apoi aluatul in 3 bucati.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt, peste care se adauga 1 lingura de ulei de masline si se unge fundul tavii.

Se ia apoi o bucata de aluat si se trece prin uleiul din tava pe toate partile.

Se intinde apoi cu mainile.

Se acopera aluatul si se lasa la crescut aproximativ 30 de minute.

Se amesteca cele 3 linguri de za'atar cu 3 linguri de ulei de masline.

Rezulta astfel o pasta, din care se intinde 1/3 din pasta peste aluatul crescut.

Toata suprafata aluatului se apasa cu degetele pentru a forma mici adancituri.

Se pune la cuptor si se lasa timp de 25-30 de minute.

Se repeta acelasi procedeu si cu celelalte doua bucati de aluat ramase.

Cand este gata painea arabeasca, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Apoi se poate felia.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b4d4d999c8fe6b1de49e83cc4aad21a7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139