Pamantul si fertilizarea plantelor

 

Pamantul pentru flori se gaseste aproape in toate locurile, de la florarii pana la supermarket-uri, insa nu trebuie sa alegeti la intamplare pamantul. Tipurile de pamant se diferentiaza dupa substantele nutritive pe care le contin. Pe ambalaj sunt mentionate speciile de plante pentru care trebuie folosit.

 

Un pamant bun, in general, trebuie sa fie proaspat, afanat si sa-si pastreze pentru un timp indelungat aceasta structura. Cel mai indicat este pamantul alcatuit dintr-un amestec de turba cu pamant de frunze, mranita si nisip.

 

Turba simpla nu este indicata pentru termen lung deoarece are un pH prea acid pentru unele specii si un continut redus in substante nutritive esentiale pentru dezvoltarea altor specii de plante. Un alt inconvenient este acela ca la udarea excesiva turba are o capacitate prea mare de retinere a apei, ceea ce favorizeaza putrezirea radacinilor. Este recomandat sa fie folosita in amestec cu alte tipuri de pamant.

 

Este un lucru cunoscut acela ca toate plantele decorative trebuie sa fie fertilizate periodic, in functie de specie. Fertilizarea se poate realiza fie cu substante lichide care se dilueaza in apa, fie cu bastonase sau chiar granule. Respectati concentratia de pe ambalaj pentru a nu avea probleme.

 

Inainte sa fertilizati plantele trebuie sa udati putin pamantul inainte pentru a nu afecata planta in cazul in care concentratia este prea mare. Pe perioada de iarna majoritatea plantelor intra in repaus si vor necesita o fertilizare mai redusa. Insa daca plantele sunt tinute in conditii de camera la temperaturi in jurul valorii de 20°C va trebui sa le udati si sa le fertilizati in continuare, insa putin mai rar ca vara.

Articole asemănătoare

  • Modalitati eficiente de crestere a energiei

    Energia este necesara pentru a supravietui. De aceea, cresterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regaseste si utilizarea plantelor aromatice. Cercetatorii au demonstrat ca plantele aromatice au rolul de a ajuta circulatia si contribuie la o buna functionare a creierului.

  • Fertilizatorii organici si anorganici

    Fertilizatorii sunt compusi chimici importanti care asigura dezvoltarea armonioasa si functionalitatea plantelor. Diversitatea tipurilor de ingrasaminte se datoreaza in primul rand varietatii tipurilor de sol, a fertilitatii acestora si a cerintelor nutritionale impuse de fiecare specie vegetala.

  • Cum controlam alergiile de primavara?

    Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.

  • Compostul, aurul negru al gradinarilor

    Compostul este adesea numit "aurul negru", intrucat reprezinta o resursa pretioasa folosita pentru dezvoltarea si sanatatea plantelor.

  • Ingrijirea plantelor de apartament

    Cu o ingrijire atenta vom reusi sa ne bucuram de plante. Daca in privinta bolilor provocate de insecte, bacterii sau alte organisme este nevoie de diverse tratamente chimice si plasarea plantelor afectate intr-o carantina severa, trebuie sa stim ca sunt si situatii in care plantele sufera datorita unor probleme fiziologice.


Warning: fopen(cache/c6ee51b7812130e9577b904ba633f760) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139