Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar, Andaluzia

   

 Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar se intinde pe o suprafata de 45663 de hectare, in coltul de sud-est al Spaniei, langa orasul Almeria.

Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar, cea mai mare zona protejata de lege din Andaluzia, ofera in prim plan turistilor un peisaj salbatic izolat ce detine cele mai originale caracteristici geologice din Europa.

Acest parc adaposteste o varietate neasemuita de habitate, pornind de la dune de coasta, plaje, stanci abrupte, o importanta zona marina de 12200 de hectare si multe mlastini cu apa sarata pe caile de stepa arida si paturi ale raului uscat.

In 1997, Parcul Natural Caba de Gata-Nijar a fost desemnat de UNESCO drept rezervatie a biosferei, adapostind o fauna salbatica extrem de bogata si multe plante rare, endemice (specifice unui anumit teritoriu).

Articole asemănătoare

 • Parcul Natural Defileul Muresului Superior

  Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata situata in regiunea central-nordica a Romaniei, in raza comunelor Deda, Rastolita, Lunca Bradului si Stanceni.

 • Parcul Natural Putna Vrancea

  Ocupand sectorul central nord-vestic al Muntilor Vrancei, unde interactiunea activitatilor umane cu natura a creat de-a lungul timpului o zona distincta, Parcul Natural Putna Vrancea constituie una dintre cele mai reprezentative arii protejate din tara noastra.

 • Parcul Natural Dumbrava Sibiului

  Parcul Natural Dumbrava Sibiului acopera mai bine de 960 hectare si se afla la numai 4 km departare de centrul orasului, pe drumul care duce spre Rasinari.

 • Parcul Natural Cefa

  Parcul natural Cefa este o arie protejata de interes national pe teritoriul judetului Bihor. Din punct de vedere al marimii este al doilea din judet, acoperind o suprafata de 5002 ha din care circa 60% se afla in raza comunei Cefa, iar 40% in Sannicolau Roman.

 • Parcul Natural Lunca Muresului

  Parcul Natural Lunca Muresului este o arie protejata constituita la data de 11 ianuarie 2005, in aval de municipiul Arad, de-a lungul raului Mures, pana la granita cu Ungaria.


Warning: fopen(cache/61d11d7d7068cabe83838af7226f6aa2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139